Dovana ne tik melomanams.

Ir tuo galėjo įsitikinti koncerto kviestiniai ir bilietus pirkę klausytojai. Lietuvoje, atmetus "Velnio nuotakos" kelių dešimčių tradicijas, miuziklai vis dar tebėra retas žanras.Koncerto solistai Debora Mejers (Deborah Myers),Džasinta Vait (Jacinta Whyte), Morisas Klarkas (Maurice Clarke) įgudę Londono teatrų miuziklų solistai ir artistai. Ir iš tiesų buvo malonu klausytis jų atskirai atliekamų partijų, o ypač jų trio, kai taip puikiai buvo suderinti jų balsų tembrai.
Tik valandą 15 min. trukusio koncerto atlikėjus minėtus solistus, dirigentą ir Juozo Domarko vadovaujamą simfoninį orkestrą, kuriam dirigavo Martinas Jeitsas, klausytojai pagerbė atsistodami ir kelias minutes plodami. Tačiau įprastinių pasažų bisui nesulaukė.
Martinas Jeitsas, kuris pernai dirigavo Gintaro Rinkevičiaus, o šiemet Juozo Domarko vadovaujamiems simfoniniams orkestrams, provokacijoms juos lyginti ir su kitų šalių orkestrais, kuriems yra tekę diriguoti,nepasidavė. Jis tik pažymėjo, kad prisikalbinti tokius orkestrus atlikti būtent tokią muziką yra sudėtinga. Ir jis žavisi, kai vis dėlto ryžtamasi atlikti ir kitokią muziką ir kai tai pavyksta.
Palangos vasaros naktų ciklo pirmasis koncertas (rėmėjai koncernas "Achema", "Omnitel") pasibaigė įspūdingu fejerverku. Po jo koncerto kviestiniai svečiai nuėjo puotauti į Botanikos sodo salą. Ji buvo apšviesta vandenyje plūduriuojančiais ir saloje įsmegtais deglais. Tai darė įspūdį ir puotaujantiems, ir į juos per atstumą žiūrintiems.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder