Daugiausia simpatijų - Olandų kepurės metraštininkui

Daugiausia simpatijų - Olandų kepurės metraštininkui

Lietuvos viešosiose bibliotekose vykusį virtualių pašnekesių ciklą lydėjo skaitmeninių kūrinių konkursas "Mano krašto portretai".

Mėnesį trukusio konkurso nugalėtojų laurus pasidalijo trys skaitmeniniai kūriniai, surinkę daugiausiai vertinimo komisijos narių balsų. Jų autoriai bus apdovanoti vertingais prizais – skaitmeniniais fotoaparatais.

Daugiausia simpatijų pelnė pasakojimas apie Olandų kepurės – 24,4 m aukščio skardžio Baltijos jūros pakrantėje – metraštininką, fotografą A. Darongauską. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos meno skyriaus vedėjos Birutės Skaisgirienės kurtą pasakojimą sudaro nuotraukų galerija, įamžinusi fotomenininką bei jo kurtus Olandų kepurės vaizdus, ir herojaus asmenybę pristatantis straipsnis.  

"Tai įdomus, išradingas neeilinės asmenybės pristatymas. Susipažinus su fotomenininku, man kilo mintis, jog tokio žmogaus pristatymo vaizdinė pusė visuomet bus stipri ir spalvinga. Išties – kūrinyje fotografijos kalba pačios už save ir už patį menininką. Galbūt pritrūko tik pagrindinių herojaus gyvenimo faktų paminėjimo, aprašymo. Tačiau, kita vertus, faktus įpinti į menišką pristatymo tekstą – nelengvas dalykas", – įspūdžiais apie šį kūrinį dalijosi konkurso vertinimo komisijos narė, etnomuzikologė Loreta Sungailienė.

„Viešosiose bibliotekose vykęs virtualių susitikimų ciklas keliolikai tūkstančių lankytojų ne tik suteikė galimybę internetu pakalbinti žinomas meno ir kultūros asmenybes Algimantą Čekuolį, Marcelijų Martinaitį, Juozą Budraitį, bet ir paskatino gyventojus į viešumą iškelti savojo krašto „žvaigždes“. Vykusio konkurso metu enciklopedijos „Graži tu mano“ interaktyviame žemėlapyje įvairūs autoriai pažymėjo per 200  žymų , kuriose įamžinti įvairių Lietuvos kraštų šviesuoliai. Žymų autoriai pateikė ne tik tekstinę informaciją, bet ir papildė ją nuotraukomis, straipsniais, nuorodomis ir net specialiai konkursui sukurtais filmukais“, – sakė konkursą inicijavusio projekto „Bibliotekos pažangai“ vadovas Kęstutis Juškevičius.

 

Iš dvidešimties į finalą patekusių kūrinių favoritais paskelbti trys. Kiti du pasakoja apie Šiaulių krašto menininkę Antaniną Dapkutę-Pukėnienę bei Bijotų (Šilalės raj.) tautodailininką Alfonsą Martinkėną.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder