Dariui Meškauskui siūloma skirti vyriausybės premiją

Dariui Meškauskui siūloma skirti vyriausybės premiją

Praėjusių metų Vyriausybės kultūros ir meno premijas siūloma skirti 11 kūrėjų ir vienam kolektyvui.

Komisija atrinko kandidatus į premiją ir teikia juos Vyriausybei tvirtinti.

Vieną prestižiškiausių kultūros premijų siūloma skirti Klaipėdos dramos teatro aktoriui Dariui Meškauskui, fotomenininkui Arūnui Baltėnui, architektei Gražinai Bernotienei, dailininkui Juozui Galkui, muzikologei Rūtai Gaidamavičiūtei, poetui Stasiui Jonauskui, kino dailininkui Algirdui Ničiui, dailės istorikei ir kritikei Laimai Surgailienei, dailės istorikei Marijai Nijolei Tumėnienei, lituanistui, bibliotekininkui Kęstučiui Urbai, teatrologei Irenai Veisaitei.

Premija taip pat siūloma apdovanoti fortepijoninį trio „Fortvio“: Indrę Baikštytę, Ingridą Rupaitę-Petrikienę ir Povilą Jacunską.

Laureatai atrinkti iš 17 pretendentų. Į Vyriausybės kultūros ir meno premijas iš viso pasiūlyti 44 pavieniai asmenys ir du ansambliai.

Premija sudaro siekia 12 tūkst. 920 eurų.

Vyriausybės kultūros ir meno premijomis siekiama skatinti Lietuvos, taip pat Pasaulio lietuvių bendruomenės kultūros ir meno kūrėjų bei kultūrai ir menui nusipelniusių asmenų veiklą.

Premijos gali būti skiriamos pavieniams pretendentams arba pretendentų kolektyvui.

Pagal šių premijų skyrimo tvarką, teisę siūlyti pretendentus į premiją turi kultūros įstaigos, meno kūrėjų organizacijos, Lietuvos meno kūrėjų asociacija. Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija, įvertinusi siūlomų pretendentų veiklą Lietuvos kultūros ir meno kontekste, atrenka asmenis, kuriems rekomenduojama skirti premijas.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 premijų.

Iš viso Vyriausybės kultūros ir meno premijos įteiktos 169-iems asmenims, jos skiriamos nuo 1997 metų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder