D. Pulauskas sukūrė "lietuvišką" Europos džiazo himno minutę

D. Pulauskas sukūrė "lietuvišką" Europos džiazo himno minutę

Europos džiazo himno autorių sąraše yra ir Lietuvos kompozitoriaus, džiazo pianisto Dainiaus Pulausko pavardė.

Europos džiazo tinklas (Europe Jazz Network), jungiantis 86 organizacijas iš 27 šalių, šiemet švenčia garbingą 25 metų jubiliejų. Tarp gausybės renginių, žyminčių šią datą, išsiskyrė originali idėja sukurti 25 minučių himną, kuriame dvidešimt penkių šalių džiazo kompozitoriams buvo pasiūlyta sukurti po minutę muzikos, pristatant savo kūrybą bei reprezentuojant savo šalį. Italijos "Instabile Orchestra" vadovas Džankarlas Skiafinis (Giancarlo Schiaffini) iš šių minučių sudėjo vientisą kompoziciją, kurią orkestras atliko rugsėjo pabaigoje EJN Generalinės Asamblėjos metu Italijos Bari miesto "Petruzzelli" teatre.

D. Pulauskas, žymus džiazo pianistas ir kompozitorius, gavęs pasiūlymą sukurti "lietuvišką" himno dalį, sako, kad nebuvo labai lengva.

"Sutalpinti muzikines mintis vienoje minutėje ir aranžuoti muziką konkrečios sudėties orkestrui visų pirma reikėjo profesionalumo. Norėjosi, kad tai būtų įsimintina minutė ir kad joje jaustųsi lietuviško džiazo identitetas. Nusiuntus muziką labai rūpėjo, kurioje himno vietoje ji bus. Buvau labai maloniai nustebintas, kad lietuviškoji dalis buvo pačioje pabaigoje, po kurios ėjo tik renginio šeimininkų italų kompozitoriaus bei orkestro vadovo Dž. Skiafinio sveikinimo fanfaros", - džiaugėsi D. Pulauskas.

Vilniaus džiazo festivalio direktorius Antanas Gustys, dalyvavęs renginyje, teigė, kad sulaukė daug sveikinimų ir pagyrimų, jog "lietuviška" minutė buvo labai įsimintina ir viena iš įspūdingiausių.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder