Bibliotekoje - Algirdo Boso medalių paroda

Bibliotekoje - Algirdo Boso medalių paroda

Penktadienį 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos III aukšto hole vyks skulptoriaus Algirdo Boso medalių parodos atidarymas.

Skulptoriaus Algirdo Boso kūryba šiandien yra ne tik Klaipėdos, Lietuvos, bet ir šiuolaikinės pasaulio kultūros dalis. Menininko, nuo 1974-ųjų gyvenančio ir kuriančio Klaipėdoje, darbai pasklidę ne tik mūsų mieste, kituose Lietuvos miestuose ir miesteliuose - jie pasiekė Norvegiją ir Pietų Korėją.

Įspūdingi, meniški ir modernūs A. Boso skulptūros darbai puošia Klaipėdos viešąsias erdves. Miesto senamiestis nebeįsivaizduojamas be paminklo senosios Klaipėdos gyventojams "Bokštas" (1982-1990). Miestą puošia ir kiti kūriniai: "Bundanti mūza" Klaipėdos universiteto Menų fakulteto kiemelyje, dekoratyvinis fontanas Debreceno mikrorajone, Maksimo Gorkio skulptūra Klaipėdos M. Gorkio gimnazijoje, skulptūra "Šeima" Santuokų rūmuose ir kiti darbai.

Autorių visada dominanti ir jaudinanti tautos istorija išradingai atspindima ir proginiuose medaliuose, jis pats nuolat dalyvauja Lietuvos banko kolekcinių monetų ir naujų paminklų konkursuose. A. Bosas sukūrė medalius "Klaipėdos universiteto 10-mečio medalis" (2001), "Stasys Vaitekūnas" (2006), "Alfonsas Žalys - Klaipėdos garbės pilietis" (2000), taip pat Klaipėdos universiteto rektoriaus medalį ir grandinę (1997-2002), Klaipėdos universiteto Senato narių regalijas (1997) ir kt.

A. Bosas - kūrybingas skulptorius, atviras naujovėms ir permainoms. Jo darbai lyg jautrus barometras atspindi Lietuvos skulptūros raidos posūkius, vykusius XX-XXI amžių sandūroje. Dailininko kūriniuose atsiskleidžia savita modernistinė ir postmodernistinė plastinė raiška. Jo skulptūrų idėjos gimsta grakščių linijų piešiniuose, o pabaigti darbai žavi nūnai retais amato įgūdžiais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder