Bernardas Aleknavičius seka "Aisčių pasaką"

Bernardas Aleknavičius seka "Aisčių pasaką"

Fotožurnalistas, kraštotyrininkas Bernardas Aleknavičius išleido naują knygą "Aisčių pasaka. Nuo Rambyno žvelgiant". 27-oji rašytojo knyga - tai Mažosios Lietuvos gyventojų, tarp jų ir rašytojos Ievos Simonaitytės, kuri buvo autoriaus bičiulė, pasakojimų ir nuotraukų rinkinys.

Anot autoriaus, šios knygos pavadinimas kilo dėl to, kad lietuvius ir latvius buvo įprasta vadinti baltais. Tačiau šis žodis, sugalvotas vokiečių mokslininkų, iš tiesų juk reiškia tautas ir žmones, gyvenančias prie Baltijos jūros. Taigi, baltais gali būti ir rusai, lenkai, danai, suomiai bei estai. Todėl, pažymėjo autorius, geriau vartoti žodį "aisčiai", kuris vartojamas jau 2 tūkst. metų.

Bernardo Alenkavičiaus teigimu, ši knyga yra pirmoji iš jo parengtos leidinių trilogijos. Antrojoje trilogijos dalyje "Donelaičio žemės vaikai" taip pat bus pasakojama apie Mažosios Lietuvos gyventojus, o trečiojoje, pavadintoje "Sunku akmenėliui ant kelio gulėti", - apie Vydūno viešnages Lietuvoje.

Rašytojas mano, kad energijos ir stiprybės ruošiant knygas jam teikia suvokimas, kad tai yra darbai, kuriuos jam lemta pabaigti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder