Beata Molytė: "Džiaugiuosi, kad pavyko sukurti žmonių įsivaizduojamą Aną"

Beata Molytė: "Džiaugiuosi, kad pavyko sukurti žmonių įsivaizduojamą Aną"

Kovo 8 d. 19 val. Žvejų rūmuose vėl bus rodomas naujausias didelio susidomėjimo sulaukęs Anželikos Cholinos šokio spektaklis L. Tolstojaus romano motyvais "Ana Karenina". Tik sutikusi Klaipėdos muzikinio teatro baleto artistę Beatą Molytę, choreografė suprato suradusi savo Aną ir ryžosi pastatyti 10 metų brandintą spektaklį, kurį dabar vadina geriausiu savo kūriniu.

Ką jums reiškia A. Kareninos vaidmuo?

Tai svarbus mano gyvenimo iššūkis ir didelė atsakomybė. A. Karenina - vienas brandžiausių ir brangiausių man vaidmenų, kurį kiekvieną kartą scenoje vis išgyvenu iš naujo.

Kokia ji, jūsų Ana?

Santūri ir aristokratiška, aistringa ir spalvingai emocinga, mylinti ir mylima, gili vidumi, visuomenės atstumta ir nesuprasta...

Spektaklyje šokate su Gintaru Visockiu, sukūrusiu Vronskio vaidmenį. Papasakokite apie jį.

Gintaras, kaip ir aš, yra daugiabriaunis šokėjas. Jis yra ne tik Kauno muzikinio teatro solistas, bet ir stepo grupės "Funny beat" šokėjas. Manau, kad Gintarui Vronskio vaidmuo taip pat yra vienas reikšmingesnių. Statant "Aną Kareniną" mudu nuolat diskutavome, gilinomės į personažus, net ir dabar visą laiką ieškome. Gintaras moka puikiai asistuoti partnerei, yra supratingas, ištvermingas, o tai itin svarbu šokant poroje.

Ar jums pirmą kartą tenka šokti ne tik su baleto artistais, bet ir su dramos aktoriais? Pvz., Karenino vaidmenį šiame spektaklyje atlieka Vilniaus Mažojo dramos teatro aktorius Mantas Vaitekūnas. Kokie jūsų atsiliepimai apie juos?

Su dramos aktoriais šoku pirmą kartą, man tai nauja patirtis. Nežinojau, kaip jie repetuoja, kokia jų darbo specifika, kaip jie pateikia save scenoje (turiu mintyje aktorinį meistriškumą). Pirmos generalinės repeticijos metu šiek tiek nustebau pamačiusi, kaip jie vaidina, kaip įsijaučia į vieną ar kitą personažą. Manau, jie irgi save atranda, matau, kaip jie ruošiasi, kartojasi, bando tam tikrus šokio elementus - tai pagirtina. Mantas sakė, kad jam dažniausiai tenka jaunikaičių ar princų vaidmenys, o čia jis - Kareninas. Manau, jis puikiai susitvarkė su šiuo vaidmeniu.

Šiame spektaklyje dalyvauja artistai iš 4 Lietuvos teatrų. Nebuvo sunku rasti bendrą kalbą?

Kadangi visi artistai iš skirtingų miestų, galbūt buvo sunkiau suderinti repeticijų laiką, tačiau norint - viskas yra įmanoma. Dramos aktoriai jau buvo pažįstami su baleto šokėjais iš ankstesnių A. Cholinos spektaklių. Iš pradžių buvo nedrąsių žvilgsnių, atsargaus bendravimo, bet laikui bėgant šito neliko.

Nuostabius kostiumus šiam spektakliui sukūrė Juozas Statkevičius. Suknelę spektaklio metu keičiate keletą kartų....

Išgirdus, kad kostiumų dailininkas bus Juozas Statkevičius, niekas net nesuabejojo, kad jie bus puikūs, nes jo darbai - tai meno kūriniai. Juozas jau ne kartą tai įrodė. Dauguma žiūrovų lieka sužavėti jo kostiumų. Man Juozo darbas labai patinka. A. Kareninos kostiumai sumanyti ir pasiūti taip, kad būtų patogu šokti ir greitai bei lengvai persirengti.

Po spektaklio premjeros sulaukėte didžiulio žurnalistų dėmesio bei žiūrovų susidomėjimo. Visi tvirtina, kad jūs tiek šokiu, tiek mimika puikiai atitinkate tą laikmetį, būtent tokią Aną visi ir įsivaizduoja. Ką manote jūs pati?

Taip, tikrai sulaukiau nemažai dėmesio ir susidomėjimo, komplimentų, gražių žodžių, įvertinimo. Būti įvertintam artistui yra labai svarbu, gal net svarbiausia jo profesijoje. Turbūt Aną kiekvienas įsivaizduoja taip, kaip nori. Galiu tik pasidžiaugti, kad pavyko sukurti vykusį personažą ir neapvilti žmonių.

Kokie jūsų tolesni planai?

Šiuo metu Lietuvos operos ir baleto teatre A. Cholina stato baletą "Barbora Radvilaitė", kuriame žadu sukurti B. Radvilaitės vaidmenį.

Ingrida BAČELYTĖ

ŠOKIO spektaklį "Ana Karenina" puošia J. Statkevičiaus sukurti kostiumai.

Dmitrijaus MATVEJEVO nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder