A. Siaurusevičius: "Savimi aš dar tikiu"

A. Siaurusevičius: "Savimi aš dar tikiu"

Kandidatas į LRT vadovus, dabartinis jos vadovas Audrius Siaurusevičius sako tikįs savo jėgomis nacionalinio transliuotojo generalinio direktoriaus konkurse.

Po susitikimo su LRT tarybos nariais A. Siaurusevičius nuo platesnių komentarų susilaikė.

"Tęstinumas - visų svarbiausia. Mes esame gerame kelyje", - teigė A. Siaurusevičius.

Jis nevertino, ar Taryba dar kartą jam penkeriems metams patikės LRT vadovo vairą.

"Kaip sakoma, aš dar savimi tikiu, o taryba - nežinau, kaip pavyks. Balsavimas slaptas. Nuo manęs jau niekas nepriklauso", - sakė kandidatas į LRT vadovus.

Šiuo metu su LRT taryba susitinka paskutinis, septintasis kandidatas - ERGO draudimo grupės strateginio marketingo direktorius Baltijos šalyse Irmantas Šerys.

ELTA primena, kad generalinio direktoriaus konkurse dalyvauja dabartinis LRT vadovas A. Siaurusevičius, iš LRT tarybos pirmininkų atsistatydinęs žurnalistas Dainius Radzevičius, taip pat žurnalistai Edvinas Butkus, Liudvika Pociūnienė, žurnalistas ir prodiuseris Saulius Jakutavičius, Nepriklausomybės atkūrimo akto signataras Virginijus Pikturna.

Kandidatai pristato savo programas, atsako į LRT tarybos narių klausimus. LRT vadovas turės surinkti mažiausiai 7 tarybos narių balsus. Negavus tokio balsų skaičiaus, bus rengiamas naujas konkursas.

Tarp pagrindinių privalomų reikalavimų įrašyta, kad siekti LRT generalinio direktoriaus posto gali tik asmenys, turintys aukštąjį universitetinį magistro arba jam prilygintą išsilavinimą, turintys ne mažiau kaip penkerių metų vadovaujamo darbo patirties, be lietuvių, jie privalo mokėti dar vieną oficialią Europos Sąjungos kalbą ir būti nepriekaištingos reputacijos.

Dabartinio generalinio direktoriaus A. Siaurusevičiaus penkerių metų kadencija baigsis balandžio 1-ąją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder