„Vasaros romansai“ parke prie koncertų salės

„Vasaros romansai“ parke prie koncertų salės

Tuoj pat prasidės dar vienas vasariškų koncertų gryname ore ciklas! Šalia Klaipėdos koncertų salės esančio parko estrada taps pagrindine muzikos erdve jau nuo birželio 27-osios, kai „Vasaros romansus“ klausytojams dovanos Dovilė Kazonaitė (sopranas), Srđan Bulat (gitara, Kroatija) ir Rūta Mikelaitytė-Kašubienė (fortepijonas). Lietuviškos vasaros vakaras prisipildys įvairių tautų vokaline ir instrumentine muzika, kuri nukels į Ispaniją, Meksiką, Prancūziją, neaplenks ir gitaristo gimtinės Kroatijos. Renginio pradžia – 20 valandą.

Žavioji solistė Dovilė Kazonaitė daugiau nei 10 metų gyvena Vilniuje, tačiau save laiko tikra klaipėdiete. Profesinį kelią ji pradėjo kaip choro dirigentė – šią specialybę baigė Klaipėdos E. Balsio menų gimnazijoje bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Vėliau D. Kazonaitė pasuko dainininkės keliu ir baigė studijas Astos Krikščiūnaitės klasėje. Dažnai solistę galima matyti ir girdėti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje atliekančią vaidmenis operose ir operetėse. Praeiti metai jai buvo labai sėkmingi – teatre Dovilė įvertinta kaip Metų operos viltis. Perspektyvią solistę galima išvysti ne tik operos scenoje, bet ir kamerinės muzikos programose.

Srđan Bulat – klasikinės gitaros meno atstovas iš Kroatijos. Muzikiniu keliu jis ėjo Splito, Zagrebo universitetuose, o prieš keletą metų su pagyrimu baigė studijas Londono karališkojoje muzikos akademijoje. S. Bulat yra laimėjęs bene visus garsiausius gitaros konkursus, tarp jų – „Francisco Tarrega“ konkursą Ispanijoje.

Rūta Mikelaitytė-Kašubienė – pirmoji LMTA Koncertmeisterio katedros aspirantė, įgijusi meno licenciato laipsnį. Dar nebaigusi akademijos ji tapo respublikinio pianistų – koncertmeisterių konkurso laureate. Ji akompanuoja daugeliui geriausių Lietuvos ir užsienio solistų, su kamerinės muzikos projektais nuolat dalyvauja įvairiuose festivaliuose šalyje ir užsienyje.

Koncerto programoje puikiai dėrės trys skirtingi instrumentai – balsas, gitara ir fortepijonas. Dovilės Kazonaitės vokalo galimybėmis gėrėsimės klausydami Francisco Asenjo Barbieri, Fernando J. Obradorso, Georges Bizet, Leo Delibes ir kitų autorių kūrinių. Gitaros tembras labiausiai atsiskleis kroatų kompozitorių Adalberto Markovićiaus ir Stjepano Šuleko opusuose. Daug gražių melodijų skambės ir visiems trims atlikėjams muzikuojant kartu Manuelio de Falla‘os dainose.

Vasaros koncertų ciklą pradėkime jaukiame koncerte „Vasaros romansai“!

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder