Sveikas žmogus - sveika valstybė

Sveikas žmogus - sveika valstybė

Vasario 14 d. Klaipėdos universiteto Stasio Vaitiekūno auloje įvyko "Vydūnas - Tautai ir valstybei" trečiasis kultūros renginys "Sveikas žmogus - sveika valstybė", skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo 102-osioms metinėms paminėti.

KU choras „Pajūrio aidos“ (meno vadovas doc. Algirdas Šumskis). Šventinės programos pradžioje atliko du kūrinius: Vinco Kudirkos „Tautišką giesmę” ir Vydūno „Lietuvių giesmę“.

Pasak renginio moderatoriaus Juozo Ivanausko, „Vydūnas – Tautai ir valstybei“ – tai dar vienas bandymas, pasitelkiant chorinę, instrumentinę muziką, teatrinę vaidybą bei kitas meninės raiškos priemones, ne tik intelekto, bet ir sielos akimis pažvelgti į Mažosios Lietuvos šviesuolio kūrybinį palikimą, akcentuojant Vydūno įžvalgų svarbą nūdienos realijų kontekste.

„Bendromis pastangomis mes siekiame naujai atrasti kažkam gerai žinomą, daugumai girdėtą, bet iš esmės taip ir nepažintą Vilhelmą Storostą Vydūną.

Vydūnas nenuilstamai aiškino tautiečiams esmingosios laisvės prasmę ir svarbą. Jis buvo lietuviams bene pats atkakliausias kelio į ją rodytojas, todėl ir užsimerkti prieš tas blogybes negalėjo.

Vydūnas tvirtai tikėjo: esmingoji Tautos laisvė ir nepriklausomos Lietuvos valstybingumas – geriausia sąlyga žmonių kūrybos galioms skleistis.

Todėl ir mūsų kilni pareiga – visais įmanomais būdais puoselėti, kelti dienos švieson, konkrečiais darbais ir poelgiais pateisinti Mažosios Lietuvos didžiojo Mąstytojo Vydūno lūkesčius bei kūrybinį palikimą Tautai ir valstybei”, – įsitikinęs J. Ivanauskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder