Sustrategavo kultūros ateitį

Sustrategavo kultūros ateitį

Klaipėdos politikai vakar pritarė ateinančių 13 metų kultūrinei uostamiesčio strategijai. Žadama "aktyvinti bendruomenę, šviesti jaunimą bei kurti palankesnes sąlygas meno kūrybai ir vartojimui", o Klaipėdą paversti multikultūriniu miestu.

Strategijoje numatyta įkurti moksleivių ir jaunimo kultūrinių iniciatyvų inkubatorių, įdiegti premijavimo sistemą bei kviesti su jaunimu galinčius dirbti mentorius. Taip pat planuojama kultūrinio gyvenimo naujienas skelbti viename internetiniame portale, sukurti paslaugų paketą menininkams, kurį sudarytų lengvatinės gyvenimo sąlygos ir stipendija.

Numatomas ir naujų, patrauklių kultūrinių vietų kūrimas Menų akademijos, šiluminės elektrinės, senojo policijos pastato, Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro bei "Kultūros fabriko" patalpose. Žadama įkurti ir daugiafunkcį centrą vizualiesiems menams bei kinui, o piliavietėje būtų siekiama įkurti urbanistikos muziejų.

Vis dėlto platūs užmojai įtiko ne visiems. Opozicijos narė Nina Puteikienė stebėjosi, jog siekiama įkurti dar vieną inkubatorių, nors kito inkubatoriaus - "Kultūros fabriko" - erdvės vis dar neišnaudojamos.

Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė aiškino, jog moksleivių inkubatorių pasiūlė steigti patys pedagogai, o naujajame norima jaunimą mokyti teikti paraiškas, dalyvauti įvairiuose projektuose ir pan.

"Manyčiau, kad tos dvi iniciatyvos nekonkuruos viena su kita, nes jų tikslai skirtingi", - pridūrė ji.

Nors N. Puteikienė reiškė ir daugiau pastabų bei tvirtino, jog strategija "pritempta" prie "Klaipėda - 2022 m. Europos kultūros sostinė" paraiškos, ir kad ją dar reikėtų peržiūrėti, miesto Tarybos dauguma ją patvirtino.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder