Sukurta kultūros paslaugų duomenų bazė

Sukurta kultūros paslaugų duomenų bazė

Kultūros ministerija bendradarbiaudama su „Kurk Lietuvai“ dalyve Vėjūna Žalalyte ir Vidaus reikalų ministerija įgyvendina projektą, kurio vienas rezultatų – sukurta ir visuomenei pristatoma kultūros paslaugų duomenų bazė.

Ją sudaro nauji, išsamūs duomenys apie mūsų šalies nevyriausybines organizacijas, privačius ir viešojo sektoriaus kultūros veikėjus, kurie teikia kultūros paslaugas visuomenei. Taip pat pirmą kartą Lietuvoje yra atliekama išsami kultūros paslaugų geografinė analizė, kuri atskleis, kokia dalis Lietuvos gyventojų pasiekia kultūros paslaugas ir kurios vietovės patiria kultūros nepriteklių. 

Ši duomenų bazė sukurta remiantis šių metų gegužę atlikta apklausa, kurioje šalies savivaldybių Kultūros skyriai pateikė duomenis apie 2019 m. kultūros veiklas organizuojančias organizacijas iš valstybinio, nevalstybinio bei privataus sektoriaus. Surinkta informacija apie 18 rūšių kultūros veiklų, lankytojų skaičius, organizacijos kontaktinius duomenis, darbuotojų skaičius ir ploto dalį, skiriamą kultūros veiklai.

„Surinkti duomenys yra proveržis kultūros sektoriuje. Pirmą kartą turime išsamius duomenis, kad galėtume objektyviai įvertinti situaciją ir nustatyti tikslus, kaip pagerinti kultūros paslaugas regionuose. Be galo džiaugiuosi savivaldybių Kultūros skyrių įsitraukimu pateikiant duomenis ir nekantrauju rugpjūtį pristatyti kultūros geografinės analizės rezultatus visuomenei“, – sako V. Žalalytė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder