Stasys Domarkas - Garbės dirigentas

Vakar Klaipėdos koncertų salėje siautėjusioje operetės fiestoje, surengtoje Klaipėdos ir Kauno muzikinių teatrų solistų, artistų, baleto šokėjų, ir, žinoma, orkestro dirigento Stasio Domarko 80 - ojo gimtadienio proga, jubiliatas koketavo: "Mano romanas su teatru, prasidėjęs Kauno, o vėliau Klaipėdos muzikiniuose tęsiasi 50 metų.

Didžiuojuosi, kad Kauno muzikiniame, besikeičiant solistų, artistų, muzikantų kartoms, vis dar repertuare mano statyto Johano Štrauso operetės "Vienos kraujas" versija."

Operetė "Vienos kraujas" buvo pastatyta ir Klaipėdos muzikiniame. Tad netenka stebėtis, - jubiliejinė operetės fiesta buvo pradėta būtent šio kūrinio fragmentu. O vėliau - J. Štrauso kitų operečių fragmentai, Imrės Kalmano operečių fragmentai, arijos.

Tokios mielos ir pažįstamos, kai su Klaipėdos, Kauno solistais, ansambliais norėjosi "kriokti" drauge. Arba šokti kankaną su baleto artistais.

O visi draugėje su orkestru dviejų dalių koncerte pakluso maestro S. Domarko lazdelei.

Sveikinti jubiliato buvo atėję, atvažiavę politikai, teatralai, buvo skaitomi "oficiozo" sveikinimai.

Operetės fiestoje dalyvavo ir S. Domarko broliai, nemažiau "parišti" scenos reikalų, Juozas ir Eligijus. Jubiliejiniame koncerte buvo pranešta: Stasys Domarkas - pirmasis Klaipėdos muzikinio teatro istorijoje tampa Garbės dirigentu. Jam įteiktos tą liudijančios regalijos.

Daug kas Maestro linkėjo sulaukti teatro atgimimo naujose patalpose ir vėl orkestrą, artistus įkvėpti paklusti dirigento lazdelei.

Koncerto pertraukos metu kalbintos žiūrovės Ilona Jurkevičienė, Lina Lubienė spindinčiomis akimis teigė tokio nuotaikingo koncerto Klaipėdoje nepamenančios.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder