Šalies gyventojai jau penktą kartą kviečiami priimti „Skaitymo iššūkį“

Šalies gyventojai jau penktą kartą kviečiami priimti „Skaitymo iššūkį“

Pirmąją šių metų vasaros dieną prasideda daugelio jau pamėgtas „Skaitymo iššūkis“. Tai jau penktą kartą organizuojama interaktyvi akcija, per kurią visi norintieji kviečiami įvykdyti penkias smagias skaitymo užduotis ir laimėti prizų. Šių metų šūkis – „Skaitymas mus jungia!“.

„Skaitymo iššūkį“ koordinuojančios Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio apskričių viešosios bei Lietuvos aklųjų biblioteka tikisi, kad per vasarą (birželio 1 – rugpjūčio 31 dienomis) penkias užduotis įveiks dar daugiau žmonių nei pernai. Nors jau 2019 metų rezultatai pranoko lūkesčius – iššūkį priėmė net 16 390 dalyvių (beveik du kartus daugiau nei 2018 m.), o jį įveikė 10 339 žmonės. Iš viso pernai per vasarą buvo perskaityta daugiau kaip 74 tūkst. knygų.

„Šiemet „Skaitymo iššūkis“ švenčia 5-erių metų gimtadienį, tad savo skaitytojus pasitinka su penkiomis naujomis skaitymo užduotimis ir smagiais prizais. Viena pagrindinių naujienų – atnaujinta www.vasarasuknyga.lt projekto svetainė, kuri bus aiški, patraukli ir pritaikyta regos negalią turintiems žmonėms“, – sako šių metų projekto vadovė Greta Kėvelaitienė.

„Skaitymo iššūkis“ kviečia dalyvauti įvairaus amžiaus skaitytojus. Kaip rodo organizatorių patirtis, aktyviai akcijoje dalyvauja ne tik mokiniai, bet ir jų tėvai bei seneliai. Knygas dalyviai gali skaityti iš savo namų knygų lentynų, skolintis bibliotekoje, skaityti elektronines knygas ar klausyti audioknygų. Šiemet užklupęs karantinas gerokai praplėtė skaitytojų akiratį, todėl kiekvienas „Skaitymo iššūkio“ dalyvis gali rinktis įvairių formatų knygas, svarbu, kad jos atitiktų organizatorių pateiktas užduotis. O jos šiemet tokios:

  • Perskaityti knygą, kurios autorius yra iš Šiaurės šalių;
  • Perskaityti knygą, kurios pavadinime yra skaičius;
  • Perskaityti knygą apie gamtą;
  • Perskaityti knygą apie draugystę;
  • Perskaityti eiliuotą knygą.

Dalyvauti skaitymo varžytuvėse paprasta: galima kreiptis į savo biblioteką, kad jos darbuotojai užregistruotų kaip iššūkio dalyvį, arba registruotis savarankiškai. Visi, sėkmingai įveikę „Skaitymo iššūkį“ ir gavę patvirtinimą el. paštu, dalyvauja bendroje loterijoje, kurioje galima laimėti 3 pagrindinius prizus: planšetę, sėdmaišį, momentinį fotoaparatą. Aktyviausiems skaitytojams atiteks ir kelios dešimtys leidyklos „Baltos lankos“ knygų. Sėkmingai įveikusieji visas užduotis dovanų gaus knygų skirtuką su vaistažolių sėklomis. Prizais bus apdovanotos ir aktyviausios iššūkyje dalyvaujančios bibliotekos.

Prie akcijos prisideda Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija, LRT, leidykla „Baltos lankos“. Iniciatyvos partneris – IBBY Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos Lietuvos skyrius.

„Vasara su knyga“ – tai Lietuvos apskričių ir savivaldybių viešųjų bibliotekų organizuojama skaitymo skatinimo programa, patvirtinta Lietuvos Respublikos kultūros ministro įsakymu. „Skaitymo iššūkis“ yra viena šios programos dalių.

Daugiau informacijos apie „Skaitymo iššūkį“, taisykles, registracijos formą ir karščiausias naujienas rasite interneto svetainėje ir  „Facebook“ paskyroje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder