Patvirtintos preliminarios Popiežiaus vizitui skiriamos lėšos

Patvirtintos preliminarios Popiežiaus vizitui skiriamos lėšos

Vyriausybė įpareigojo Užsienio reikalų ministeriją ir Vyriausybės kanceliariją prisidėti prie Popiežiaus vizito Lietuvoje organizavimo. 

Užsienio reikalų ministerija turės sudaryti valstybės biudžeto lėšų naudojimo sutartį su viešąja įstaiga Vilniaus arkivyskupijos ekonomo tarnyba, vadovaudamasi Biudžeto sandaros įstatymo ir Valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų sudarymo ir vykdymo taisyklių nuostatomis, pranešė Vyriausybė.

Nutarta kompensuoti institucijoms faktiškai patirtas nenumatytas išlaidas, susijusias su prisidėjimu prie Popiežiaus šių metų rugsėjo 22-23 d. vizito Lietuvoje organizavimo: Užsienio reikalų ministerijai - ne daugiau kaip 1 200 000 eurų; Vilniaus miesto savivaldybei - ne daugiau kaip 108 900 eurų; Kauno miesto savivaldybei - ne daugiau kaip 162 907 eurus; Sveikatos apsaugos ministerijai - ne daugiau kaip 28 433 eurus; Vidaus reikalų ministerijai (Vadovybės apsaugos departamentui) - ne daugiau kaip 248 000 eurų. 

„Nurodyti kompensuojamų išlaidų dydžiai yra preliminarūs ir bus tikslinami, atsižvelgiant į sudarytos darbo grupės Finansų ministerijai pateiktą išlaidų, susijusių su popiežiaus vizito šių metų rugsėjo 22-23 d. Lietuvoje organizavimu, sąmatų vertinimą“,- sako Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis. 

Numatoma sudaryti Vyriausybės kanclerio vadovaujamą darbo grupę, kuri vertins institucijų ir viešosios įstaigos Vilniaus arkivyskupijos ekonomo tarnybos pateiktų išlaidų, susijusių su Popiežiaus rugsėjo 22-23 d. vizito Lietuvoje organizavimu, sąmatų pagrįstumą ir efektyvumą. Į šios darbo grupės sudėtį būtų įtraukti Vyriausybės kanceliarijos, Finansų ministerijos, Viešųjų pirkimų tarnybos ir kitų institucijų atstovai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder