Palangoje – išskirtinis aukcionas

Palangoje – išskirtinis aukcionas

Šeštadienį vakare Palangos Antano Mončiaus meno galerijoje – muziejuje vykusiame Vilniaus aukcione lietuviškosios dailės gerbėjai už du parduodamus kūrinius nepagailėjo penkiaženklių sumų.

Vos valandą trukusiame aukcione buvo pardavinėjama 200 meno kūrinių bei retų nuotraukų, dėl kurių varžėsi 48 dalyviai. Nemaža jų dalis buvo užsiregistravusi iš anksto ir norimo pirkti kūrinio kainą buvo pranešę paštu.

Iš viso Palangoje vykusiame aukcione buvo nupirkti 72 lotai.

Brangiausiai buvo įvertintas 1979 metais nutapytas Šarūno Saukos kūrinys „12 mergelių ir kiaušinis“, kurio pradinė kaina siekė net 19 tūkst. 750 eurų.

Tačiau tiek mokėti aukciono dalyviai nesiryžo ir šis lotas liko neparduotas.

Aukcione brangiausiai buvo nupirktas Jono Rimšos kūrinys „Indėnų šventė“. Pirkėjas už jį sumokėjo pradinę kainą – 17,5 tūkst. eurų. Dėl šio loto daugiau varžytis niekas nepanoro.

„Indėnų šventės“ pirkėjas vos tik paskelbus meno kūrinių pardavimų pabaigą vengdamas dėmesio skubiai išėjo iš salės ir daugiau nebesugrįžo.

Kaip teigė Vilniaus aukciono vadovė Simona Skaisgirytė – Makselienė, jis yra nuolatinis aukcionų dalyvis ir gerai žinomas jų organizatoriams, todėl įvykusio sandėrio formalumai su juo bus atlikti vėliau.

Tačiau aukcione pasiūlius vieno iš garsiausių lietuvių dailininkų Petro Kalpoko 1905 metais Miunchene nutapytos drobės „Peizažas su upeliu“, užvirė arši kova.

Pradinė 15 tūkst. eurų kaina keletą kartų kilo po 250 eurų, kol pasiekė galutinę 16,5 tūkst. eurų sumą.

Šį kūrinį įsigijęs vienas pajūrio verslininkas yra prisiekęs P.Kalpoko gerbėjas ir turi sukaupęs solidžią šio dailininko darbų kolekciją.

P.Kalpoko darbai aukcionuose vertinami itin brangiai. Prieš 5 metus vienas šio dailininko kūrinys buvo parduotas net už 40 tūkst. eurų.

Iš viso daugiau nei 10 tūkst. eurų buvo įvertinti 5 dailės darbai, tačiau šį kartą buvo parduoti tik du. ˙

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder