Nacionalinei premijai gauti - R. Treigio kandidatūra

Nacionalinei premijai gauti - R. Treigio kandidatūra

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) ir Lietuvos fotomenininkų sąjunga pateikė fotomenininko Remigijaus Treigio kandidatūrą Lietuvos nacionalinei kultūros ir meno premijai gauti.

Ši žinia paskelbta penktadienį KKKC Parodų rūmuose įvykusios šiuolaikinio meno parodos "Chronometrai" atidarymo metu. Laiko temą nagrinėjančioje parodoje, kuri veiks iki lapkričio 4 d., dalyvauja ir R. Treigys.

Pasak KKKC direktoriaus Igno Kazakevičiaus, R. Treigys jau seniai nusipelnė gauti šią premiją. Taip pat pridūrė apgailestaujantis, kad nacionalinę premiją apskritai retai pelno klaipėdiečiai menininkai.

"Įsigyvenęs į Klaipėdos landšaftą ir miesto ritmą, per dvidešimt penkerius kūrybos metus Remigijus Treigys tapo savotišku mūsų miesto chronometru. Būtent jo darbuose laikas sulėtėja ir tai leidžia patirti kelionės ir sugrįžimo įspūdį vienu metu. Taip pat leidžia pastebėti iš pažiūros nereikšmingas, tačiau mums svarbias detales: tą patį medį, tą pačią kalvą, namo siluetą, rūko tirštumą. Galbūt tik menas pajėgus sustabdyti laiką?" - klaipėdiečio kūrybą apibūdino I. Kazakevičius.

Pats R. Treigys džiaugėsi, kad jo kandidatūra pasiūlyta nacionalinei kultūros ir meno premijai gauti, tačiau plačiau apie tai kalbėti kol kas nenorėjo.

Nacionalinėmis kultūros ir meno premijomis siekiama skatinti menininkų kūrybą, įvertinti reikšmingiausius kultūros ir meno kūrinius, Lietuvos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės kūrėjų sukurtus per pastaruosius septynerius metus.

Kasmet skiriamos ne daugiau kaip 6 kultūros ir meno premijos, kurios yra 800 bazinių socialinių išmokų dydžio.

Kultūros ir meno premijos skiriamos iki gruodžio 15 d., o laureatų diplomai ir ženklai įteikiami Lietuvos valstybės atkūrimo dienos (Vasario 16-osios) proga.

Primename, kad šiemet fotomenininkui R. Treigiui už fotografijų meninės kalbos išskirtinumą ir įtaigumą suteiktas ir Klaipėdos kultūros magistro vardas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder