Muzikinio teatro rekonstrukcija koreguoja repertuarą

Muzikinio teatro rekonstrukcija koreguoja repertuarą

Šiandien atplėšti vokai su pasiūlymais Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos rangos darbams.

"Vakarų ekspreso" žiniomis, konkurse dalyvauja trys Lietuvos įmonės. Konkurso nugalėtojas turės įgyvendinti jungtinių vokiečių ir kauniečių pajėgų - architektų kompanijos "Studio GA" ir UAB "Inžinerinė mintis" - pasiūlytą teatro viziją.

Jeigu viešųjų pirkimų procesas ir toliau vyks sklandžiai, pastato rekonstrukcijos darbai prasidėtų dar šiais metais, o jau po mėnesio, rugsėjo 22-ąją, startuoja naujas Muzikinio teatro sezonas. Jį paskelbs teatralizuotas koncertas "The Beatles Show" Klaipėdos "Švyturio" arenoje. Kiti repertuariniai renginiai kol kas neskelbiami.

"Nors repertuaras sudarytas dar balandį, iki šiol negalime jo paviešinti dėl to, kad vis dar deramės ir sudarinėjame sutartis su salėmis, kuriose bus rodomi spektakliai", - sakė teatro vadovas Jonas Sakalauskas.

Anot pašnekovo, pagrindine Muzikinio teatro scena nuo šio rudens taps kultūros centras Žvejų rūmai. Spektakliai taip pat bus rodomi Dramos teatre, Palangos koncertų salėje, Klaipėdos universiteto Menų akademijos salėje.

"Pažadame, jog dar pakartosime festivalio "Muzikinis rugpjūtis pajūryje" renginius - šiuolaikinį šokio spektaklį "Karmen", režisierės Dalios Ibelhauptaitės atgaivintą operą "Pajacai". Žiūrovai ir šį sezoną žiūrės pamėgtus mūsų teatro šokio spektaklius, operas ir miuziklus, kūrinius vaikams. O metus ketiname vainikuoti miuziklu "Čikaga" premjera gruodį", - anonsavo J. Sakalauskas.

Šiuo metu teatro kolektyvas atostogauja po ką tik praėjusio paties įspūdingiausio, išskirtiniausio ir brangiausio teatro istorijoje festivalio "Muzikinis rugpjūtis pajūryje". Tik sugrįžę po atostogų, rugsėjo pabaigoje-spalio pradžioje, teatro darbuotojai pradės didįjį persikraustymą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder