Muzikiniame teatre vėl lankėsi kandidatė į vadovus

Muzikiniame teatre vėl lankėsi kandidatė į vadovus

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras sulaukė viešnios, kuri galimai pretenduos tapti įstaigos vadove. Pianistė, anksčiau ėjusi Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro Spektaklių planavimo tarnybai vadovės pareigas, Audronė Juozauskaitė prisistatė teatro kolektyvui, trumpai papasakojo apie save, atsakinėjo į klausimus.

Tokia praktika, kai sutartą dieną galimi kandidatai raginami laisvai ateiti į teatrą, pabendrauti su kolektyvu ir susipažinti su dokumentais, Muzikiniame teatre buvo taikoma ir prieš porą mėnesių. Įstaigoje tąkart lankėsi smuikininkė, VDU kamerinio orkestro direktorė Rita Bieliauskaitė ir kompozitorius Antanas Jasenka.

Laikinai teatrui vadovaujanti Jurgita Skiotytė-Norvaišienė teigė nežinanti, ar pianistė dalyvaus konkurse teatro vadovo pareigoms eiti, tačiau tai išaiškės jau netrukus. Kandidatų dokumentai Kultūros ministerijoje laukiami iki birželio 12 dienos, netrukus po to vyks konkursas.

Primename, kad gegužės pradžioje vykusiame konkurse dalyvavo du kandidatai, tačiau nė vienas nesurinko būtino minimalaus balo.

Pasiteiravus, kada prasidės teatro rekonstrukcija, J. Skiotytė-Norvaišienė taip pat nedaugžodžiavo.

"Galiu tik pasakyti, kad viešųjų pirkimų procedūros nėra baigtos. Siekdami nepažeisti viešųjų pirkimų pagrindinių principų bei konfidencialumo reikalavimų, nepasibaigus pirkimui, komentuoti tebevykstančios pirkimo procedūros negalime. Todėl tiksliai pasakyti, kada prasidės rekonstrukcija, šiuo metu taip pat negalime", - teigė laikinoji teatro vadovė.

Šiuo metu teatras repetuoja ir spektaklius rengia Žvejų kultūros rūmuose, tačiau didžiąją jų dalį teatras rodo visoje Lietuvoje. Tai sudaro 62 procentus viso repertuaro.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder