Lėlių teatro premjeroje – odė Mamai

Lėlių teatro premjeroje – odė Mamai

Jaunos Klaipėdos lėlių teatro režisierės Aušros Bakanaitės debiutiniame spektaklyje „Mama“ tarsi pro padidinamąjį stiklą tyrinėjamas mamą ir vaiką siejantis ryšys, atskleidžiama mamos meilės jėga ir galingas kuriantis pradas.

Ką reiškia išleisti į pasaulį naują gyvybę ir patirti nepakartojamą gimimo stebuklą? Lydėti mažąją būtybę, žengiančią pirmuosius nedrąsius žingsnius, padėti jai pažinti paslapčių kupiną, gražų ir negandomis bauginantį pasaulį? Padrąsinti vaiką, kai pačią graužia nerimas, globoti, rūpintis juo ir nevaržyti laisvės, o atėjus laikui – paleisti savarankiškai keliauti savo gyvenimo keliu? Poetiškas, subtilių faktūrų ir formų bežodis lėlių spektaklis „Mama“ – tai odė mamos meilei, galingai, suteikiančiai stiprybės visais vaiko gyvenimo etapais.

„Spektaklio idėją įkvėpė lopšinė. Jos sukeltas pojūtis, kad motiniška meilė lydi visą gyvenimą, net kai esame toli nuo mamos. Tai pastebėti - nelengva, nes augant mama tarsi lieka nuošalyje, įsuka kasdienybės verpetas, pamatinės vertybės išslysta iš sielos akiračio, pasimeta nuolatiniame skubėjime, gyvenimo maratone. Vis dėlto tereikia stabtelėti, kad pajustum visa apimančią, saugančią mamos meilės jėgą. Juk be mamos nebūtų vaiko, o be vaiko nebūtų mamos. Šis cikliškumas neapsieitų be gimimo ir mirties. Gimstame ne vieni, šalia būna MAMA. Tai ramina... visai kaip lopšinė“, - sako spektaklio režisierė bei dailininkė A. Bakanaitė.

Ieškoti senos kaip pasaulis ir begalinės kaip neaprėpiamos kosmoso platybės motinos meilės paslapties drauge su režisiere leidosi kūrybinė komanda: jaunieji lėlininkai Gintarė Damanskytė, Monika Mikalauskaitė, Vytautas Kairys, kompozitorius Donatas Bielkauskas

dramaturgijos konsultantė Agnė Pulokaitė, šviesų ir garso operatorius Gediminas Babelis.

Spektaklio premjera Klaipėdos lėlių teatre (Vežėjų g. 4) - rugsėjo 24, 25 d. 12 val.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder