Kultūros sostinės programai - milijonas eurų

Kultūros sostinės programai - milijonas eurų

Kitais metais Lietuvos kultūros sostine tapsianti Klaipėda viliasi, kad uostamiesčio bendruomenės aktyviai įsitrauks į įvairių renginių organizavimą mieste ir prie jau numatytų 150-ies įvairių projektų prisijungs dar daugiau.

Kultūros sostinės simbolis - gintarinis medis - jau parvežtas į Klaipėdą.

"Pasukome, ko gero, pačiu sudėtingiausiu keliu, kokį tik įmanoma pasirinkti - viską atiduodame į bendruomenių rankas", - akcentavo VšĮ "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys.

Projekto ženklą kūrė jaunieji dizaineriai - Vilniaus dailės akademijos studentai. Iš trijų bangolaužių - tetrapodų - jie suformavo gėlės žiedą.

"Šis kartu ir kultūros, ir uosto simbolis turėtų mus visus suvienyti ir padėti surasti sąlyčio taškus su bendruomenėmis. Tikiuosi, kad taip pat, kaip šie studentai, kitos bendruomenės irgi nepabijos kurti kultūringo miesto vizijos", - vylėsi R. Žiubrys.

"Tai yra atvira platforma, tad kviečiame visus būti kultūros sostinės dalimi, jungtis ir siūlyti savo projektus", - ragino jo kolegė Goda Giedraitytė.

Programoje jau numatyta apie pusantro šimto įvairių renginių - tradicinių ar specialiai Kultūros sostinės metams gimusių. Neabejojama, kad projektų skaičius dar gerokai augs.

"Džiaugiamės tokiais naujais projektais, kaip Klaipėdos dramos teatro siūlomu teatrų festivaliu, Klaipėdos koncertų salės ir kamerinio orkestro rengiamu tarptautiniu projektu - violončelių forumu, jungtiniu keturių muziejų projektu "Mūza veža", gatvės meno projektu ir daugybe kitų gražių iniciatyvų", - vardijo G. Giedraitytė.

Ji priminė, kad daugelis projektų turės edukacinę bei socialinę prasmę.

"Kultūrą Klaipėdoje kitąmet bus galima rasti ne tik specialiai einant į renginius, bet tiesiog važiuojant autobusu, einant per perėją ar kitose viešose erdvėse. Tikimės, kad projektai skalaus visą miestą ir kultūros jūra užlies mus", - kalbėjo G. Giedraitytė.

Kultūros sostinės atidarymo renginys Klaipėdoje numatytas sausio 14-ąją. Jį planuojama pristatyti atskirai, tad vakar tik užsiminta, kad renginį organizuos šokio teatras "PADI DAPI Fish".

Numatoma, kad Lietuvos kultūros sostinės programai įgyvendinti bus skirta apie 1 mln. eurų - 500 tūkst. eurų specialiems nevyriausybinių organizacijų ir valstybinių kultūros įstaigų projektams, 300 tūkst. eurų - specialiems savivaldybės biudžetinių kultūros įstaigų projektams, 200 tūkst. eurų - programos administravimui, rinkodarai, miesto puošybai ir specialiai kultūros vartotojo kortelei sukurti.

Uostamiestis taps jau dešimtuoju miestu, kuris 2017-aisiais perims kultūros sostinės vardą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder