Kultūriniams projektams - 201 tūkst. eurų

Kultūriniams projektams - 201 tūkst. eurų

Klaipėdos savivaldybė kultūros ir meno projektams išdalino 201 tūkst. eurų. Jau trečius metus dalinai finansuojami trijų sričių kultūros ir meno projektai: socialinę atskirtį mažinantys, jūrinės kultūros bei kultūros, meno, edukacinės veiklos ir leidybos projektai.

Anot Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus specialistų, šiemet paraiškų sulaukta daugiau nei pernai - net 115 (dalis jų atkeliavo ir iš Vilniaus). Daugiau jų šiemet ir finansuota. Pinigų gavo net 74 projektai. Žadama, kad finansavimas ateityje tik didės.

Socialinę atskirtį mažinančiai sričiai pateikta 11 projektų - iš jų 9 buvo dalinai finansuoti (skirta 25 tūkst. eurų), jūrinės kultūros projektų buvo 9, iš kurių 7 išdalinta 21 tūkst. eurų. Na, o edukacijos ir leidybos projektų sulaukta net 89. 58-iems buvo išdalinta 155 tūkst. eurų.

Pasak Kultūros skyriaus vyriausiosios specialistės Kristinos Norvilės, kam teikti paramą pagal ekspertų vertinimą nusprendė, kaip įprasta, Klaipėdos kultūros ir meno taryba.

Kaip ir kiekvienais metais, sulaukta ir pretenzijų iš nelaimėjusių projektų pareiškėjų. Tačiau skundų K. Norvilė nekomentavo.

Beje, iki balandžio 3-iosios klaipėdiečiai meno ir kultūros atstovai Savivaldybei galėjo teikti paraiškas dėl meno stipendijų. Maždaug mėnesį ekspertai bei Kultūros ir meno taryba vertins paraiškas, ir netrukus bus paskelbti stipendijų laimėtojai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder