Knygos „Barbarosa“ pristatymas ir susitikimas su jos autoriumi Robertu Petrausku

Knygos „Barbarosa“ pristatymas ir susitikimas su jos autoriumi Robertu Petrausku

Balandžio 11 d. 17 val. Klaipėdos piliavietės šiaurinėje kurtinoje (Priešpilio g. 2) vyks žinomo TV laidų vedėjo, intelektinių žaidimų kūrėjo bei rašytojo Roberto Petrausko knygos „Barbarosa“ pristatymas.

„BARBAROSA“ – tai trečia knyga iš R. Petrausko serijos apie Antrąjį pasaulinį karą Europoje. Visas dėmesys joje sutelktas didžiausiai karinei operacijai pasaulio istorijoje, kurios metu iki 1941–ųjų pabaigos žuvo, dingo be žinios ar buvo sužeisti 5 milijonai abiejų pusių karių.

Turbūt nėra kitos tokios karinės operacijos, kuri net praėjus daugeliui metų ir toliau keltų tiek daug diskusijų, ginčų, hipotezių, vertinimų.

Ši knyga yra išsamiausias lietuvių autoriaus darbas kol kas, tačiau tai nėra dar vienas mėginimas sudėlioti viską į lentynėles. Gali būti, kad perskaičius ją kils daugiau klausimų nei jų buvo iki tol – nes „Barbarosa“ tai ne tik karinė operacija, tai milijonų žmonių likimai, tai pasaulinės svarbos geopolitinis posūkis, tai istorija, kuri pakeis Europos veidą visiems laikams. Tai ne įvykis, o milžiniškas procesas, transformacija, pakeitusi ištisas visuomenes.

Kviečiame jus į susitikimą, kuriame kartu ieškosime ne galutinių atsakymų, o įdomių klausimų. Į diskusiją, kurioje visi galės būti ne tik klausytojais ir žiūrovais. Žinodami istoriją ir kaip viskas susiklostė, mes juk galime pabūti sumaniais strategais, ar ne? Ar pakeistumėte Hitlerio sprendimus, jei turėtumėt tokią galimybę? Ar sugebėtumėt išvengti tūkstančius gyvybių kainavusių klaidų?

Pirma susitikimo dalis – interaktyvi prezentacija, kurios tema „Kam operacija „Barbarosa“ buvo nesėkmės istorija?“

Antra susitikimo dalis skirta jūsų nuomonėms, mintimis ir klausimams.

Diskusiją ves ir į jūsų klausimus atsakinės „Barbarosos“ autorius Robertas Petrauskas.

Po susitikimo galėsite įsigyti knygų su autoriaus parašais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder