Klaipėdos vardas skambės visame pasaulyje

Klaipėdos vardas skambės visame pasaulyje

Žinia apie Klaipėdą – neužšąlantį kultūros uostą – plačiai pasklis po visą pasaulį. Jungtinės Amerikos Valstijos, Japonija, Izraelis, Italija – tai tik kelios šalys, kuriose nuo šiol bus nuolat platinama informacija apie uostamiestyje ateinančiais metais startuosiančius Lietuvos kultūros sostinės projektus.

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas Vilniuje susitiko su Valstybinio turizmo departamento direktore Jurgita Kazlauskiene, su kuria susitarė Klaipėdos - Lietuvos kultūros sostinės 2017 projektus bei renginius viešinti pasitelkiant ir departamento turimus komunikacinius resursus bei platformas.

„Vakar Klaipėda visai Lietuvai garsiai paskelbė, jog artėjantys 2017-ieji miestui bus išskirtiniai metai, neabejotinai paliksiantys ženklų pėdsaką istorijoje. Natūralu, kad norisi šią žinią ištransliuoti kuo plačiau ir toliau, todėl Valstybinio turizmo departamento palaikymas ir indėlis mums labai svarbus ir prasmingas. Aš pats asmeniškai pažadėjau pasirūpinti, kad informacija apie Klaipėdą, jos istoriją, kultūrą, o taip pat ir žinia apie naujus, inovatyvius ir išskirtinius kultūrinius projektus operatyviai pasiektų Turizmo departamentą, kuris pasitelkęs savo komunikacines platformas šią žinią ištransliuos plačiam vartotojų ratui įvairiuose pasaulio kraštuose. Tuo pačiu tai puiki proga pasauliui pristatyti ir Klaipėdos siekius 2022 metais tapti Europos kultūros sostine“, - apie susitikimo rezultatus kalbėjo meras V. Grubliauskas.

Susitikimo metu taip pat aptartas uostamiesčio ir kitų Klaipėdos regiono savivaldybių dalyvavimas tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur 2017“, kur lankytojai galės susipažinti tiek su ryškiausiais uostamiesčio Lietuvos kultūros sostinės programos „švyturiais“, tiek ir su Klaipėdos pasiekimais bei ambicijomis siekiant Europos kultūros sostinės titulo. Meras V. Grubliauskas taip pat pristatė ir pakvietė visus sudalyvauti 2017 m. sausio 15 d. vyksiančiame iškilmingame Klaipėdos - Lietuvos kultūros sostinės 2017 atidarymo renginyje „Klaipėda, perduok, kad neužšaltų“.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder