Klaipėdiečio kūrinys - Azerbaidžano mokslininkui atminti

Klaipėdiečio kūrinys - Azerbaidžano mokslininkui atminti

Kaipėdiečio menininko Vytauto Karčiausko sukurta skulptūrinė kompozicija "Gyvosios legendos", skirta turkologui, akademikui Afad Qurbanov (1929-2009), lotyniškos Azerbaidžano abėcėlės kūrėjui, birželio 7 d. papuošė Azerbaidžano pedagoginį universitetą Baku.

Daugiau kaip 3 metrų aukščio ir 1 metro pločio, 940 kg sverianti kompozicija "Gyvosios legendos" pagaminta iš granito, nerūdyjančiojo plieno ir bronzos. Kūrinys iškilmingai pristatytas prieš Tarptautinę turkologų konferenciją Azerbaidžano pedagoginiame universitete.

Šio universiteto rektorius per iškilmes pažymėjo, kad skeptikai iš pradžių prieštaravę, kad Afad Qurbanov atminimo lentai sukurti pasirinktas Lietuvos menininkas, bet pamatę V. Karčiausko kūrinį, nuomonę pakeitė.

Lietuvos ambasadorius Azerbaidžane Valdas Lastauskas konferencijos metu akcentavo, kad klaipėdiečio menininko kūrinys (po V. Krėvės) yra kultūrinis įvykis, kuris paliks naują ryškų pėdsaką Azerbaidžano ir Lietuvos santykiuose.

"Keista, bet daug žmonių pirmą kartą išgirdo ir Lietuvos vardą. Tad pasijutau lyg Lietuvos kultūros ambasadorius. Nustebino ir begalinis azerbaidžaniečių svetingumas. Jų televizijos kompanijų, spaudos ir organizatorių išskirtinis dėmesys bei didžiulė pagalba pastatant kūrinį", - dalijosi savo įspūdžiais V. Karčiauskas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder