"Keberiokšt” - prestižinio tarptautinio festivalio laureatai

"Keberiokšt” - prestižinio tarptautinio festivalio laureatai

Iš 40-ojo tarptautinio vaikų dainų ir šokių festivalio, vykusio birželio 5-9 d. Konine (Lenkija), Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro dainos studija “Keberiokšt” parsivežė sidabrą ir bronzą. Juo smagiau, nes jubiliejiniame šių metų festivalyje dalyvavo virš 2500 dainininkų ir šokėjų iš 15 šalių!

Festivalio vokalinės dalies žiuri, kurios sudėtyje - lenkų muzikos įžymybės, išklausiusi daugiau kaip 120 kūrinių atrankoje ir virš 50 kūrinių finale, vokalinių ansamblių 13-16 metų amžiaus kategorijoje vokalinei grupei “Keberiokšt Senior” už įtikinamai atliktą Kirk Franklin kūrinį “Wanna be Happy?” skyrė sidabrą.

Bet tai dar ne viskas. Vokalinių ansamblių iki 12 metų amžiaus kategorijoje vokalinė grupė “Keberiokšt Junior”, atlikusi Dave & Jean Perry kūrinį “Make a Joyful Noise”, pelnė bronzinį diplomą.

Dainos studija “Keberiokšt” gyvuoja jau 25 metus. Studijos ugdytiniai – daugkartiniai LRT konkurso ,,Dainų dainelė‘‘, konkursų ir festivalių Čekijoje, Estijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Baltarusijoje, Ispanijoje, Graikijoje laureatai.

Per daugiau kaip du dešimtmečius dainos studija išbandė įvairius stilius – nuo renesanso ir liaudies dainų iki gospelo ir džiazo. Vadovų, jaučiančių laikmečio pulsą, dėka visais laikotarpiais studijos kūryba buvo savaip įdomi ir šiuolaikiška. Vaikus ir jaunuolius į dainos pažinimo pasaulį veda mokytoja ekspertė Regina Vindžigalskienė, dainų aranžuotojas ir fonogramų kūrėjas Algirdas Zigmantas, choreografė Diana Pučkorienė ir koncertmeisteris Žilvinas Gaubas.

Kolektyvo diskografijoje 6 albumai, o paskutinysis, “Lietuvių liaudies dainos kitaip” - kolektyvo dovana Lietuvai atkūrimo 100-mečio proga.

Konino festivalyje kolektyvas “Keberiokšt” laurus skina jau ne pirmą kartą: 2013 metais parsivežė auksą, o 2012 ir 2015 metais, “nušluostę nosis” absoliučiai visiems dainuojantiems konkurentams, klaipėdiečiai iškovojo festivalio pagrindinį prizą Grand Prix. Šiemet vokalo Grand Prix pelnytai iškeliavo į Bulgariją.

Tarptautinis vaikų dainų ir šokių festivalis Konine – tai seniausias ir didžiausias vaikų ir jaunimo meninės saviraiškos renginys Lenkijoje ir vienas didžiausių Europoje. Kasmet vien į finalinius koncertus suvažiuoja po daugiau kaip du tūkstančius 5 – 16 metų amžiausjaunųjų  atlikėjų. Festivalio dalyvių sąrašas jau seniai peržengė Europos sienas. Beje, tai vienintelis festivalis, kuriame jauniesiems artistams nuo perklausų iki pat Gala koncerto akompanuoja Konino miesto orkestras, vadovaujamas Paweł Ziełak.

Kasmetiniai festivalio mecenatai yra Lenkijos kultūros ir švietimo ministerija, Lenkijos vaikų teisių apsaugos organizacijos atstovas, UNICEF Lenkijos komitetas, Wielkopolska regiono maršalas, Konino miesto meras, Konino miesto seniūnas.

Kelionė į Koniną nebuvo sklandi, visko nutinka, bet tai tik užgrūdina ir suvienija. Vaikai ir kolektyvo vadovai visos kelionės metu didžiulį palaikymą jautė iš drauge vykusių dainorėlių tėvelių. Ačiū jiems!

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder