Ispanijos dialogai

Ispanijos dialogai

Rytoj, liepos 27 d., 17.30 val. Klaipėdos galerijos filiale, verslo ir mados centre "Herkaus galerija" (Herkaus Manto g. 22), atidaroma Ispanijos dailininkų Pedro Pereso Kazanovos (Pedro Perez Casanova) ir Chosė Antonijaus Toregrosos (José Antonio Torregrosa (Torregar) paroda iš ciklo "Ispanijos dialogai".

Pirmą kartą Klaipėdoje pristatomoje parodų ciklo "Ispanijos dialogai" ekspozicijoje autoriai perteikia turtingą analitinį šiuolaikinio žmogaus požiūrį į peizažą.

Parodos autoriai - P. P. Kazanova ir Ch. A. Toregrosa - jaunieji Ispanijos dailininkai, puikiai žinomi Mursijos mieste bei aplinkiniuose regionuose. Jų kūrybai būdinga tarpkultūrinė ir transmoderni estetika, ryšys tarp grožio ir meno, ispanų kultūrinio simbolizmo ir žinių.

Išskirtinė paroda suteikia galimybę palyginti skirtingas menininkų kūrybines inspiracijas. P. P. Kazanova savo kūryboje džiaugsmingai gėrisi urbanistiniu peizažu. Autoriaus atkuriami vietovaizdžiai išreikiami spalvų, formų ir šviesos judėjimo jungtimis, žemės ir oro elementais. Parodos bendraautorius Ch. A. Toregrosa akvarelėse ir mišrios technikos kūriniuose taip pat gvildena stichinių elementų temą, savaip interpretuoja vandens ir ugnies santykį, įkvėptą Ispanijos gamtos kontrastų.

Paroda vyks iki rugpjūčio 24 d.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder