Gediminas Storpirštis: vežu savo mūzas prie jūros!

Gediminas Storpirštis: vežu savo mūzas prie jūros!

Didelio pasisekimo Vilniuje ir Kaune sulaukęs koncertas „Mana šalis – mana širdis“ gegužės 1 dieną, 18 val. vyks Klaipėdos koncertų salėje.

„Visi važiuojam prie jūros! Vežu visas tris savo mūzas – teatrą, muziką ir poeziją bei visą savo muzikantų chebrą. Net ir mūzoms reikia pravėdinti galvas, o mums labai norisi įkvėpti to gaivaus oro ir, kad pajūrio vėjai išpūstų iš galvų viską, ko nereikia“, – sako Gediminas Storpirštis.

Pailsėkime kartu

Gegužės 1 dieną minima darbo žmonių nedarbo diena. Pasak Gedimino Storpirščio, tai labai vykęs sutapimas. „Paskutinį pavasario mėnesį daugelis jaučiasi pavargę nuo darbų gausos, pasiilgę saulės, žalumos. Tad kviečiu visus nedarbo dieną praleisti kartu. Kviečiu prisijungti prie mūsų smagios kompanijos. Pažadu, kad koncerte bus visko: ir gilių monologų, ir lengvų, šviesių eilių, šilto pasibuvimo. Klaipėdiečių irgi skubu atsiprašyti – atsivešime ir tą riebų keiksmažodį viename monologe. Pamenu, kartą koncerte, kai skaičiau šį monologą, po keiksmažodžio atsistojo mokytoja, atvedusi į pasirodymą savo mokinius, ir spengiančioje tyloje demonstratyviai atsidūsusi išėjo iš salės. Vis dar tą nutikimą atsimenu. Tačiau žodžių iš teksto išmesti nesiruošiu. Kieno tai kūryba? V. Landsbergio jaunesniojo. Ir dar pridursiu, kad to keiksmažodžio tame kūrinyje labai net reikia“, – šypteli Lietuvos teatro ir kino aktorius, teatro pedagogas, dainų autorius bei atlikėjas G. Storpirštis. Ir pažada, kad Klaipėdoje daugiau nei kituose miestuose bus meilės temos.

Pasak atlikėjo, Klaipėdoje teko koncertuoti prieš tris metus, todėl į šį miestą jis grįžta išsiilgęs visko: miesto muzikalumo, jūros, vėjo nugairintų klaipėdiečių veidų, ilgų vakaronių su gitara rankose. „Klaipėda man visuomet lyg kokia „meka“, į kurią ne šiaip nuvažiuoji, o grįžti. Grįžti lyg namo, lyg į vietą, kur atgauni jėgas, pailsi, atgimsti. Ateikite kartu kokybiškai pailsėti: pamąstysim apie šalį, apie širdies reikalus, apie ateitį, pabūsim kartu, pasisemsim jėgų iš muzikos“, – kviečia dainų autorius ir atlikėjas Gediminas Storpirštis.  

Ant scenos – smuikas, būgnai ir šiek tiek magijos

Kartu su dainuojamosios poezijos atlikėju Gediminu Storpirščiu į Klaipėdą vyks ir scenoje gros dar penki muzikantai. „Tai mano senoji chebra, su kai kuriais esu pažįstamas kelis dešimtmečius, su kai kuriais koncertuoju nuolat, su kitais ant scenos susitikom po ilgokos pertraukos. Tai buvo nemažas iššūkis mums, bet mes jį puikiai įveikėme Vilniuje ir Kaune. Klausytojai įvertino “, – prisimena Gediminas Storpirštis įvykusius pasirodymus.

Jam antrina ir kontrabosistas Vytis Nivinskas: „Tai unikalus instrumentų sąstatas scenoje. Klausytojams galime pažadėti gerą skambesį ir ilgam atmintyje išliksiančius įspūdžius“.  V. Nivinskas sako, jog grojimas su Gediminu jam asmeniškai yra lyg mažas pabėgimas. „Esu džiazistas, džiazas mano kasdienė muzika, o Gedimino poezija, jo dainų skambesys – tai visuomet kažkokia kita realybė, į kurią su malonumu persikeliu“, – sako kontrabosistas.

Perkusininkas Darius Miniotas įsitikinęs, kad gyvas garsas bei skirtingus muzikinius žanrus atstovaujantys instrumentai skambantys, kai dainuojama poezija, visuomet sukuria magišką pojūtį. „Tikroje kūryboje turi būti dalis metafizikos. Kad būtų kažkas be paaiškinimo“, – sako D. Miniotas. Išbandęs aktoriaus, režisieriaus profesijas, D. Miniotas džiaugiasi, kad gyvos muzikos poreikis sugrįžta. Prieš penkerius metus dulkes nuo būgnų nuvalęs perkusininkas sako, jog šiuose koncertuose ištirps klausytojų gero skambesio ilgesys ir visų grojančiųjų siekis būti scenoje kartu.    

Rinktinių dainų ir poezijos programą kartu su G. Storpirščiu atliks:

Daumantas Slipkus (klavišai);
Vytis Nivinskas (kontrabosas);
Vytautas Mikeliūnas (smuikas);
Jonas Krivickas (gitara);
Darius Miniotas (perkusija). 

Man širdis – mana šalis

Daugiau nei dvidešimt penkerius metus Gediminas Storpirštis kviečia klausytojus į dainuojamosios poezijos koncertus. Aktyvus dainuojamosios poezijos puoselėtojas sako, jog Lietuvoje sukūriama tiek puikios poezijos, kad medžiagos kūrybai užteks dar ilgam.

„Šiame koncerte skirsiu daugiau dėmesio mažiausiai žinomai Jono Meko veiklai – jo poezijai. Skaitysiu eiles, pagrosim jo eilėmis parašytas dainas. Dėl to į šį koncertą susikviečiau didžiulį savo bičiulių, muzikantų būrį. Kad tos dainos skambėtų įvairiai ir įdomiai. Taip pat bus teatriniai monologai, kuriuos jau pamėgo klausytojai“, – su koncerto programa supažindina Lietuvos teatro ir kino aktorius G. Storpirštis.

Jis sako, jog Klaipėdos koncerto vieta leis skelti pasirodymą į dvi dalis, numatyta pertrauka. „Neskubėsim ir neskaičiuosim laiko, būsime kartu, kiek geis širdis. Mūsų kasdieniame bėgime, daugybės žinių informaciniame lauke nepasiklysti ir padeda šventės. Jos sustabdo, kviečia prisiminti, pamąstyti apie laisvę, jos ribas, laisvės ir atsakomybės santykį. Pailsėkime taip, kad džiaugtųsi širdys ir šalis!“, – kviečia besijuokiantis garsus dainuojamosios poezijos atlikėjas Gediminas Storpirštis. 

Koncertą organizuoja kūrybos studija Showart. Bilietus į koncertą galima įsigyti internetu https://bit.ly/2HCIgJo ir bilietų kasoje Klaipėdos koncertų salėje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder