Eilėraščiai, skirti kultūrai

Eilėraščiai, skirti kultūrai

Klaipėdos rajone šiais metais itin originaliai pasitinkama Tarptautinė kultūros diena. Klaipėdos rajono savivaldybės Kultūros skyrius paskelbė konkursą "Sukurk Kultūros dienai skirtą ketureilį".

Pasak konkurso iniciatorės, Klaipėdos rajono savivaldybės vyriausiosios specialistės Jūratės Dobrovolskienės, pagrindinis šio konkurso tikslas - populiarinti Klaipėdos rajono kultūros įvykių paskyrą "Kultūra. Klaipėdos rajonas" socialiniame tinkle "Facebook", o idėją surengti poezijos konkursą padiktavo labai gražus pavyzdys.

"Dovilų etninės kultūros centre buvo edukacinis užsiėmimas apie bites ir vienas jo dalyvis savo įspūdžiais pasidalijo eilėmis. Taip kilo mintis tokiu netradiciniu būdu atkreipti dėmesį į rajono kultūrą, kultūros objektus ir žmones. Paskelbtas ketureilių konkursas feisbuke pasiekė 3 600 žmones, 300 juo dalijosi, balsavo", - dėmesiu konkursui džiaugėsi J. Dobrovolskienė.

Ketureiliai, skirti Kultūros dienai, buvo priimami iki balandžio 11-osios. Pasak pašnekovės, iš viso konkursui atsiųsti 23 eilėraščiai.

"Žmonės juos siuntė elektroniniu pašku, žinutėmis feisbuke, vieną laišką gavome tradiciniu paštu. Smagiausia tai, kad dalis atsiliepusiųjų yra būtent Klaipėdos rajono kultūros darbuotojai. Vyriausias konkurso dalyvis yra 70 metų. Tiesa, ne visi atsiųsti eilėraščiai ketureiliai, kiti - ilgesni, tačiau taip pat labai gražūs, originalūs, tad konkursui pateikėme visus, kuriuos gavome. Paskyroje "Kultūra. Klaipėdos rajonas" vyksta balsavimas, kuris eilėraštis gražiausias.

Tarptautinę kultūros dieną, balandžio 15-ąją, Priekulės kultūros centre organizuojamoje šventėje apdovanosime daugiausia dėmesio sulaukusio eilėraščio autorių, taip pat bus ir specialūs prizai aktyviausiems konkurso dalyviams ir kt.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder