Dėl festivalių - auditas

Dėl festivalių - auditas

Klaipėdos savivaldybės taryba pavedė kontrolės ir audito tarnybai atlikti neplaninį auditą dėl reprezentaciniams miesto festivaliams skirtų lėšų panaudojimo.

Mero Vytauto Grubliausko siūlymu buvo prašoma politikų pavesti Savivaldybės kontrolieriui atlikti veiklos plane nenumatytą auditą - Klaipėdos miesto biudžeto lėšų, skirtų 2017 m. Kultūros plėtros programos priemonei "Reprezentacinių Klaipėdos festivalių dalinis finansavimas", panaudojimo ir atsiskaitymo už jas vertinimą.

Kontrolės komiteto pirmininkas Arūnas Barbšys sakė, kad į kitos savaitės komiteto darbotvarkę buvo įtrauktas analogiškas klausimas.

"Galbūt kontrolieriaus tarnyba galėtų ne tik išanalizuoti esamą situaciją, bet ir galbūt pasiūlytų kokių nors pakeitimų, kad būtų užtikrinamas biudžeto lėšų skyrimo ir panaudojimo skaidrumas, viešumas", - sakė A. Barbšys.

Taryba nusprendė, kad šis auditas turės būti atliktas iki kitų metų kovo 1 d.

Daugiausia klausimų dėl reprezentacinių festivalių kyla politikei Ninai Puteikienei. Klausimą dėl Pilies džiazo festivalio, tiksliau - jo ataskaitų, ji kėlė ir Antikorupcijos komisijoje. N. Puteikienei atrodo, jog ten per daug užslėptų duomenų, mat dalis jų neviešinama dėl komercinių paslapčių.

Visgi Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas paaiškino, kad tai nėra nieko keisto, nes tam tikra informacija gali būti konfidenciali, o Kultūros skyriaus vedėjas pridėjo, jog visos ataskaitos buvo patikrintos, mokesčių mokėtojų pinigai panaudoti pagal paskirtį ir turimi visi išlaidas liudijantys dokumentai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder