Dalins pinigus kultūriniams projektams

Dalins pinigus kultūriniams projektams

Klaipėdos miesto savivaldybė kviečia teikti paraiškas kultūros ir meno projektų daliniam finansavimui gauti. Planuojama, kad menininkų sumanymams kitąmet ir vėl bus išdalinta apie 400 tūkst. eurų.

Sričių projektų paraiškų teikimo termino pabaiga - lapkričio 12 diena, o rezultatus žadama paskelbti praėjus 70-90 darbo dienų po minėtos datos. Nors finansavimas vėl bus skirstomas pagal naująją tvarką, tikimasi, kad šįkart pinigų dalybos taip ilgai neužtruks kaip praėjusį kartą.

Kol kas dar neaišku, kokia pinigų suma bus išdalinta projektams, kadangi kitų metų Savivaldybės biudžetas bus tvirtinamas tik sausio ar vasario mėnesį, tačiau tikimasi, kad finansavimas bus ne mažesnis nei praėjusiais metais. Tąkart 75 projektams buvo išdalinta apie 379 tūkst. eurų (iš viso buvo sulaukta 130 paraiškų).

Finansavimas, kaip ir praėjusiais metais, bus skirstomas pagal naują Kultūros ir meno projektų finansavimo tvarką, kuri buvo perimta iš Lietuvos kultūros tarybos. Tačiau, pasak Savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausiosios specialistės Kristinos Skiotytės-Radienės, naujoji pinigų skirstymo tvarka dar buvo koreguojama. Pavyzdžiui, šiemet nustatyta maksimali suma vienam projektui - ne daugiau kaip 20 000 eurų, taip pat patikslinta ataskaitų teikimo, tikrinimo, vykdymo ir priežiūros tvarka.

Pagal naująją tvarką, Klaipėdos kultūros ir meno taryba turi tik patariamąjį balsą, o projektus vertina ir išvadas pateikia ekspertai. Vieną paraišką vertina 4-6 ekspertai.

K. Skiotytė-Radienė atkreipė dėmesį, kad paraiškų teikėjai atsakingai pasirinktų sritį, taip pat įvertintų kitus galimus kultūros lauko dalyvius ir, jei kiltų klausimų, kreiptųsi į Kultūros skyrių.

SRITYS

2019 m. konkursui priimami šių sričių projektai:
* Vizualieji menai (dailė, fotografija, tarpdisciplininis menas) ir dizainas;
* Scenos menai: muzika, teatras, šokis, cirkas ir kt;
* Istorinė atmintis, paveldas, etninė kultūra;
* Kultūros ir kūrybinių industrijų plėtra, kino meno sklaida;
* Jūrinė kultūra ir edukacija;
* Bendruomeniškumą skatinantys projektai;
* Kultūros edukacija;
* Menininkų rezidencijos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder