"Auksiniais kryžiais" pasipuošė ir klaipėdiečiai

"Auksiniais kryžiais" pasipuošė ir klaipėdiečiai

Nacionaliniame Kauno dramos teatre antradienio vakare išdalinti aukščiausi Lietuvos teatro apdovanojimai. Daugiausiai "Auksinių scenos kryžių", net keturis, susižėrė Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektaklis "Lokis" ir jo kūrybinė komanda. Tačiau apdovanojimų parsivežė ir klaipėdiečiai.

Jaunojo menininko premiją pelnė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokėja, choreigrafė Aušra Krasauskaitė už šokio spektaklio "Karmen" choreografiją.

A. Krasauskaitės "Karmen" versija stebina savo šiuolaikiška istorijos interpretacija. Jame atsisakoma ispaniško kolorito, kuris dažniausiai lydi "Karmen".

"Auksiniu scenos kryžiumi" geriausio šokėjo nominacijoje išrinktas šokio teatro "PADI DAPI Fish" kūrėjų duetas Gintarė Marija Ščavinskaitė ir Nielsas Claesas, kurie praėjusiais metais pristatė spektaklį "Aside". Tai - kūrinys apie nepritampančiojo iššūkius ir mąstymo kompleksiškumą, nuolatines tapatybės paieškas, baimę būti nepriimtu.

"PADI DAPI Fish" šokėjai Marija Ščavinskaitė ir Nielsas Claesas.

Nors uostamiesčio teatro bendruomenė tikėjosi, kad ir daugiau klaipėdiečių bus apdovanoti, tačiau teatrologė Jūratė Grigaitienė džiaugėsi, kad buvo pastebėti jaunieji uostamiesčio kūrėjai. "Ypač džiaugiuosi dėl Aušros Krasauskaitės, kuri nominuota ir "Padėkos kaukių" apdovanojimuose. Vadinasi, sutampa vilniečių ir klaipėdiečių vertinimo kriterijai", - teigė gi.

Pasak J. Grigaitienės, apskritai Klaipėdos teatras auga, ieško naujovių, eksperimentuoja, kviečia naujus režisierius. Tačiau sykiu auga ir žiūrovas, kuris tampas vis išrankesnis.

Teatrologė pasidžiaugė ir Vytauto Anužio sėkme, kuris pelnė "kryžių" už pagrindinį vaidmenį spektaklyje "Natanas išmintingasis". Šis aktorius daug metų gyveno uostamiestyje, buvo universiteto dėstytojas, Klaipėdos dramos teatro aktorius.

Apdovanojimui nominuota dar buvo Klaipėdos dramos teatro aktorė Regina Šaltenytė už Elzės Aleksandrovos vaidmenį spektaklyje "Elzės žemė".

Keliose nominacijose paminėti Muzikinio teatro miuziklo "Čikaga" bei operos "Į švyturį" kūrėjai.

Oksana Griaznova už šokio spektaklio "Asmens kodas" ("PADI DAPI Fish") choreografiją ir atlikimą nominuota Debiuto / Jaunojo menininko nominacijai.

Iš viso įteikta 17 profesionalaus teatro meno kūrėjų darbų premijų: 16 atminimo ženklų - "Auksiniai scenos kryžiai" ir vienas Boriso Dauguviečio auskaras.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder