Pretendentų į "Oskarus" tarpiniame sąraše - devyni užsienio filmai

Pretendentų į "Oskarus" tarpiniame sąraše - devyni užsienio filmai

Amerikos kino akademijos geriausio filmo užsienio kalba "Oskarų" apdovanojimų rengėjai paskelbė trumpąjį devynių užsienio filmų sąrašą.

Į "Oskarus" pretenduojančiųjų filmų sąrašas, kuriame yra juostos iš Irano, Belgijos, Kanados, Danijos, Vokietijos, Izraelio, Maroko, Lenkijos ir Taivano, kitą savaitę bus sutrumpintas iki penkių nominantų. Tuomet bus paskelbtos ir visos kitos nominacijos, praneša užsienio naujienų agentūros.

Atrinkdama kandidatus į "Oskarus" Kino meno ir mokslo akademija nuo spalio vidurio iki sausio 13 dienos peržiūrėjo 63 filmus ir tuomet nusprendė, kurie jų verti patekti į penkių stipriausių nominantų sąrašą.

Lietuvai atrankoje atstovavo Kristijono Vildžiūno filmas "Kai apkabinsiu tave", praėjusią savaitę pristatytas prestižinio Palm Springso (JAV) festivalio programoje "Awards buzz". Ji buvo sudaryta iš 40 atrinktų viso pasaulio filmų, pretenduojančių tapti geriausiu užsienio filmu 84-ąjį kartą rengiamuose "Oskaro" apdovanojimuose.

Tarp 9 juostų liko iraniečių režisieriaus Asgharo Farhadi filmas "Išsiskyrimas", praėjusią savaitę apdovanotas "Auksiniu gaubliu". Dėl įvertinimo už geriausią filmą užsienio kalba taip pat varžėsi juostos iš Kinijos, Ispanijos ir Belgijos bei Angelinos Jolie režisūrinis debiutas.

Į devintuką pateko ir lenkų režisierės Agnieszkos Holland, kuriančios JAV ir Lenkijoje, filmas "In Darkness" bei vokiečių režisieriaus Wimo Wenderso filmas "Pina", kurį lietuvių žiūrovai turėjo progos pamatyti Europos kino festivalyje "Scanorama".

Šių metų "Oskarų" apdovanojimų laureatai bus skelbiami vasario 26 dieną Los Andžele.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder