Pradedama lietuviško pretendento į "Oskarus" atranka

Pradedama lietuviško pretendento į "Oskarus" atranka

Prasidėjo filmų, sieksiančių tapti oficialiu Lietuvos pretendentu į kandidatą "Oskarui" geriausio filmo užsienio kalba kategorijoje, atranka.

Atrankai gali būti pateikti visų žanrų, ne trumpesni kaip 40 minučių filmai, atitinkantys pagrindinius kriterijus: platinimas Lietuvoje pirmą kartą vyko ne anksčiau 2013 m. spalio 1 dienos ir ne vėliau 2014 m. rugsėjo 30 dienos, viešai buvo rodyti kino teatre mažiausiai 7 dienas iš eilės komerciniais pagrindais, buvo reklamuoti rinkai įprastomis priemonėmis, didžioji dalis dialogų yra ne anglų kalba, filmai nebuvo rodyti JAV, o didžioji dalis kūrybinių procesų buvo kontroliuoti lietuvių autorių, praneša Lietuvos kino centras. Atranka vyks iki rugsėjo 4-osios.

Atrankos komitetą sudaro komisijos pirmininkas kino režisierius Arūnas Matelis, aktorius Juozas Budraitis, kinotyrininkė Gražina Arlickaitė, kino operatorius Rimvydas Leipus, kino režisierius ir operatorius Kornelijus Matuzevičius; kino scenaristas Pranas Morkus ir kino kritikas Linas Vildžiūnas.

Komitetas filmą, pretenduosiantį varžytis dėl "Oskaro" geriausio filmo užsienio kalba kategorijoje, planuoja paskelbti iki rugsėjo 20 dienos.

Pirmieji Lietuvos pretendento į kandidatą "Oskarui" geriausio filmo užsienio kalba kategorijoje rinkimai įvyko 2006-aisiais. Komiteto sprendimu buvo išrinktas A. Matelio dokumentinis filmas "Prieš parskrendant į Žemę". 2008-aisiais daugiausiai komiteto balsų pelnė Mario Martinsono drama "Nereikalingi žmonės", 2009-aisiais - Gyčio Lukšo juosta "Duburys", 2011-aisiais - Kristijono Vildžiūno filmas "Kai apkabinsiu tave", o pernai - dokumentinis Audriaus Stonio filmas "Raminas".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder