Paskutinis „Sostų karų“ sezonas: ko laukti?

Paskutinis „Sostų karų“ sezonas: ko laukti?

Milžiniško susidomėjimo sulaukusio serialo „Sostų karai“ gerbėjai laukia paskutiniojo – aštunto sezono, vainikuosiančio George R. R. Martino epopėją apie karalius, vargšus, mistines būtybes ir kovas dėl valdžios. „The Independent“ atrinko svarbiausius faktus, žinomus apie paskutinįjį legendinio serialo sezoną.

Pasirodymo data

„Sostų karus“ kurianti JAV kabelinė televizija HBO kol kas patvirtino tik tai, kad aštuntasis sezonas pasirodys 2019 m. „pirmojoje pusėje“. Šio serialo gerbėjai įsitikinę, kad pirmosios serijos juos pasieks balandžio mėnesį.

Aktorė Maisie Wiliiams, „Sostų karuose“ įkūnijanti Ariją, jau anksčiau viešumoje yra prasitarusi: „Pirmasis mūsų epizodas pasirodys kitų metų balandį“.

Kas jau parodyta?

HBO itin saugo finalinio „Sostų karų“ sezono informaciją, neatskleisdami beveik nieko iš filmavimo aikštelės – taip vengiama bet kokios nutekinimo galimybės. Gerbėjai turėjo vos vieną progą pažvelgti į naujojo sezono vaizdus trumpame HBO išplatintame trumpame anonse.

Ant žurnalo „Entertainment Weekly“ viršelio kol kas pasirodė vienintelė oficiali „Sostų karų“ nuotrauka, kurioje matyti serialo veikėjai Džonas Snow ir  Deneris

 

 

Kiek bus epizodų?

Pirmieji šeši „Sostų karų“ sezonai buvo sudaryti iš dešimties epizodų, septintasis sezonas pateikė mažiau – septynis. Vieni iš serialo kūrėjų – Davidas Benioffas and D. B. Weissas – nusprendė finalinį serialo sezoną sutrumpinti iki šešių epizodų.

Žinoma ir tai, kad kūrėjai buvo užsimanę pakeisti formatą ir sukurti tris pilno metro filmus, tačiau HBO šiam sprendimui paprieštaravo. Kiek seniau pateikta informacija rodo, kad paskutinio „Sostų karų“ sezono epizodų trukmė sieks maždaug 80–90 minučių – ilgiau nei įprastai.

Beje, kiekvieno šio „Sostų karų“ sezono epizodo sukūrimas kainavo 15 mln. JAV dolerių. Vis dar neaišku, kiek tiksliai buvo sumokėta aktoriams, tačiau teigiama, kad Emilia Clarke, Nikolajus Coster-Waldau, Peteris Dinklage, Kitas Harringtonas ir Lena Headey gavo po 500,000 dolerių už epizodą.

Nauji komandos nariai

Nors galutinis „Sostų karų“ sezonas sudarytas iš vos šešių serijų, jose spės pasirodyti ir visiškai nauji veikėjai. Nauji aktoriai iki galo dar neatskleisti, bet vienas iš jų žinomas. Tai Harry Stricklandas, įkūnisiantis „Golden Company“ lyderį.

Kas sugrįš į serialą?

Aktorė Carice van Houten visai neseniai savo „Instagram“ paskyroje prasitarė, kad aštuntajame „Sostų karų“ sezone vėl pasirodys Raudonoji moteris. Tokią pačią žinią atskleidė ir aktorius Wilfas Scoldingas, septintojo sezono finale vaidinęs tikrąjį Džono Snow tėvą.

Didžioji kova

Aštuntasis „Sostų karų“ sezonas vis dar apipintas paslaptimis, apie jo siužetą žinoma itin mažai. Visgi būta žinių, kad kūrėjų ir aktorių komanda net 55 dienas praleido filmuodami didžiulę kovos sceną Šiaurės Airijos vietovėje.

Tai – ilgiausiai trukęs scenos filmavimas „Sostų karuose“, pareikalavęs dvigubai daugiau laiko nei bet kuris kitas. Pasak aktoriaus Peterio Dinklage ši scena tokia įspūdinga, kad anksčiau visus sužavėjusi „Battle of the Bastards“ prieš ją atrodo kaip vaikų žaidimas.

Įžanginė scena

Patvirtinta, kad aštuntasis „Sostų karų“ sezonas prasidės scena, kurioje bus matyti į Starkų giminės būstinę Vinterfelą atvykstantys Džonas Snow ir Deneris.

Neseniai pasirodžiusiame „Entertainment Weekely“ straipsnyje teigiama, kad žiūrovų lauks įtampos kupina prieš tai niekuomet nesusitikusių herojų akistata: „Daugelis herojų įsipainioję į sudėtingas istorijas, tačiau galiausiai jie visi turės pasiruošti neišvengiamai Baltųjų klajūnų (White Walkers) invazijai.“

Finalas

HBO vis dar tyli ir nekalba apie „Sostų karų“ finalą, tačiau aktoriai ir kūrybinės komandos nariai norom ar nenorom atskleidžia kai kurias detales.

Štai aktorė Sophie Turner yra pasakiusi esanti labai patenkinta „Sostų karų“ pabaiga: „Be to, paskutinis sezonas yra kruviniausias iš visų kitų. Jis pilnas išdavysčių, karų, pavojų.“

Peteris Dinklage yra minėjęs, kad serialo kūrėjai epopėją baigė nepriekaištingai. „Serialas pavyko geriau, nei įsivaizdavau, žiūrovai patys tai pamatys. „Sostų karai“ mano vaidinamam herojui baigiasi gražiai – nepaisant to, ar tai tragiška, ar ne“, – sakė aktorius.

Francesca Orsi, atsakinga už HBO draminius serialus, žiniasklaidai pasakodama apie paskutinį „Sostų karų“ epizodą, teigė kad jo scenarijus privertė verkti tiek aktorius, tiek filmavimo komandą.

Parengė Virginija Sližauskaitė.


Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder