Lietuviškasis Bradas Pittas - aktorius Saulius Balandis - erotinėje dramoje "Mona"

Lietuviškasis Bradas Pittas - aktorius Saulius Balandis - erotinėje dramoje "Mona"

Šį penktadienį, gegužės 23-iąją, šalies kino teatruose pradedama rodyti subtili erotinė drama „Mona“, kurioje pagrindinį vaidmenį atlieka lietuvis aktorius Saulius Balandis. Kino juosta, kurią kūrė bendra latvių ir islandų kinematografų komanda, giriama už puikų pripažintos latvių dokumentikos režisierės Inaros Kolmane debiutą vaidybiniame kine, įspūdingą operatoriaus Uldžio Jancis darbą ir nuolat skambančią nuostabią islandų kompozitoriaus Hilmaro Örn Hilmarssono muziką. Jau dabar „Mona“ vadinama vienu gražiausių pastarojo meto kino darbų.

Režisierė I. Kolmane sako šiuo savo darbu norėjusi sukurti savotišką šiuolaikinę pasaką. Galbūt todėl naujojoje erotinėje dramoje yra netgi mistinių elementų, o viską į vieną visumą joje sujungia niekada neatsibostančios temos – meilė, gyvenimas ir... skerdynės.

Neįprasta ir gaivalinga erotinė drama pasakoja istoriją apie nedidelį miestelį pasaulio pakraštyje, kuriame gyvena paslaptingoji Mona (vaidina Kristine Belicka). Pagrindinis šios visų pamirštos gyvenvietės pramonės centras – skerdykla, o ši nepaprasta istorija tikriausiai nė nebūtų nutikusi, jei ne keistai susiklosčiusios aplinkybės.

Iš pažiūros ramų ir rutina virtusį provincijos gyvenimą sudrumsčia „įsibrovėlis“: iš sostinės atvyksta verslininkas Tomas (vaidina lietuviškuoju Bradu Pittu vadinamas aktorius Saulius Balandis), mat pasimirė šiame miestelyje gyvenęs jo dėdė. Tomui reikia ne tik dalyvauti giminaičio laidotuvėse, bet ir parduoti iš jo paveldėtą turtą. Atvykėlis susipažįsta su Mona ir ši pažintis netrukus tampa lemtinga, mat žavus vyriškis patenka į pavojingą iliuzijų, aistros ir manijos verpetą.

„Monos“ kūrėjai sako, kad tai nėra paprasta drama, kurioje susiduria du pasauliai. Tai geismo ir manijos liūnas, kuriame kankinasi moteris ir vyras, neįstengiantys pasipriešinti aistrai. Filmo kūrėjai žiūrovams garantuoja mistikos ir pasakiškos erdvės estetiką bei giliai į atmintį įsirėšiančias filmo scenas. Ir išties nenuspėjami šios kino juostos siužeto vingiai bei subtili aktorių vaidyba paverčia „Moną“ tikru europietiško kino perlu.

Filmo „Mona“ anonsas

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder