Latvijos nepriklausomybės dieną kviečia paminėti kino teatre

Latvijos nepriklausomybės dieną kviečia paminėti kino teatre

Latvijos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga "ArleKinas" kviečia kartu pasveikinti kaimynus latvius, kurie šiemet, kaip ir mes, švenčia valstybės šimto metų gimtadienį.

Ta proga Klaipėdos "Kultūros fabriko" "ArleKino" salėje rengiami net du specialūs seansai.

Šiandien 18.50 val. bus rodomas Lietuvos ir Latvijos bendros gamybos filmas "Mama, aš tave myliu". Filmo centre - paauglys Raimondas, kuris mokosi muzikos mokykloje. Už netoleruotiną elgesį jis gauna griežtus papeikimus, bet gudriai išjungia mamos telefoną, kai tik mokytoja mėgina prisiskambinti.

Jo mamai gyvenimas klojasi nesėkmingai. Moteris sutinka dirbti viršvalandžius klinikoje dėl didesnio atlyginimo. Tai reiškia, kad dažniausiai Raimondsas vienas sprendžia asmenines problemas. Mama nesugeba apsaugoti Raimondo nuo dalyvavimo kriminalinėje veikloje. Po nešvarių reikalų virtinės paauglys atsiduria beviltiškoje situacijoje, iš kurios neberanda išeities. Dramatiškas ir jautrus filmas skirtas žiūrovams nuo 7 metų.

"RYGA". Filmo "Ryga" kūrėjų dėmesio centre - moterys. Jų likimai persipina ir keičia aplinkinių žmonių gyvenimus. Kadras iš filmo.

Antrasis repertuaro filmas "Ryga" bus rodomas 20.25 val. Filmo kūrėjų dėmesio centre - keturios moterys. Jų likimai persipina ir keičia aplinkinių žmonių gyvenimus. Elita - jautri aktorė ir vieniša dviejų vaikų mama. Elina - jos dukra, kurią kamuoja paaugliškos problemos. Iveta - turistų gidė, kuriai gyvenimas slysta iš po kojų. Paulina - jaunutė baleto šokėja. Meilė vienija visas keturias pagrindines veikėjas: vienos ją praranda, kitos atranda.

Filmo režisierius Siegfriedas yra garsus prancūzų muzikantas ir kompozitorius. Muzika veikėjus lydi nuo pradžios iki pabaigos. Stiprios ir emocingos džiazo improvizacijos padeda suprasti vidinius personažų išgyvenimus, perteikia laisvą ir nevaržomą Rygos atmosferą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder