"Kultūros fabrike" - kino atgimimas

"Kultūros fabrike" - kino atgimimas

Klaipėdos "Kultūros fabriko" kino salėje nuo šiol galima pamatyti kur kas daugiau filmų, tačiau seansų kaina ūgtelėjo. Šiuos pokyčius lėmė tai, kad kino sritį įstaigoje pradėjo koordinuoti Vilniaus kino klasterio atstovai.

Darbo dienomis, kaip skelbiama repertuare, vyks dažniausiai po du seansus, šeštadieniais ir sekmadieniais - net po keturis. Jau rodoma filmų vaikams, taip pat pristatomos lietuviškų filmų premjeros, nekomerciniai ir lengvesnio žanro filmai. Netrukus ten persikels festivalis "Žiemos ekranai". Darbo dienomis seansų kainos siekia 3,30-3,90 euro, savaitgaliais už bilietą teks sumokėti euru daugiau.

Pasak klasterio vadovo Romano Matulio, kol kas stebima, kaip į naująjį repertuarą reaguoja publika. "Labai svarbu įgyti žiūrovo pasitikėjimą, tačiau tai - ilgas procesas. Rodydami kiną, kaip ir visi šioje rinkoje, taikysimės prie žiūrovų poreikių ir lūkesčių. Mes nesame vienintelis kino teatras Klaipėdoje ir sieksime surasti savo nišą. Nesistengsime konkuruoti su didžiaisiais kino teatrais, atvirkščiai, norime pristatyti Klaipėdos publikai kiną, kuris nepatenka į "holivudinių" filmų gretas."

Taigi kino repertuarą daugiausiai sudarys europinis bei lietuviškas kinas.

"Mes stengsimės orientuotis į kino kultūrą, meną puoselėjančią publiką, o ne į tuos, kurie kiną vertina vien kaip pramogą. Taigi, nemanau, kad mes labai nutolsime nuo to, kas anksčiau vykdavo "Kultūros fabriko" kino salėje", - teigė jis.

Kalbant apie kainas, pasak pašnekovo, įprasta, jog verslininkai savaitgaliais kilsteli kainas - kad veikla nebūtų nuostolinga. Atsakyti, ar kainos dar keisis, sunku.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder