KU bendruomenę ir miestiečius kviečia į filmo „Vanago portretas“ peržiūrą

KU bendruomenę ir miestiečius kviečia į filmo „Vanago portretas“ peržiūrą

Artėjant Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai kovo 10-ąją KU kviečia švęsti laisvę. Nuo ankstaus ryto universiteto miestelio aikštėje tiek KU bendruomenė, tiek miestiečiai galės įsiamžinti prie šviečiančio užrašo „Aš mylių laisvę“. O 13 val. visi kviečiami burtis Stasio Vaitekūno auloje drauge sugiedoti tautišką giesmę.  KU Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto profesorius dr. Vygantas Vareikis kvies prisiminti Lietuvos istorijos puslapius, svarstyti, diskutuoti ir pažvelgti į vieno garsiausio laisvės kovotojų Adolfo Ramanausko-Vanago asmenybę. Vyks V. Landsbergio dokumentinio filmo „Vanago portretas“ peržiūra, į kurią atvyks pagrindinis filmo aktorius Mantas Petravičius.

Vytauto V. Landsbergio dokumentinis filmas „Vanago portretas“ pasakoja apie Adolfą Ramanauską-Vanagą, vieną žymiausių Lietuvos pokario partizanų vadų, miškuose kovojusį su sovietų okupantais, net 11 metų priverstą slapstytis su šeima. Išduotą ir itin žiauriai sovietų nukankintą. Filme bandoma rekonstruoti šio laisvės kovotojo pasaulėjautą, siekiama atskleisti jo dvasios stiprybę ir subtilius asmenybės niuansus, remiantis paties Vanago dienoraščiais ir jo artimųjų atsiminimais.

„Kovo 11-oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena įrodė, kad galime būti vieningi ir ryžtingi vardan bendro tikslo – Laisvės.  Artėjant šiai ypatingai dienai kviečiame tiek KU bendruomenę, tiek miestiečius susiburti ir prisiminti iškilią šalies istoriją“, –  kviečia KU prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder