Kriminalinės dramos „Pasmerkti. Pajūrio džiazas“ kūrėjai pristato pagrindinį treilerį

Kriminalinės dramos „Pasmerkti. Pajūrio džiazas“ kūrėjai pristato pagrindinį treilerį

Savaitgalį Vilniaus „Litexpo“ rūmuose vyko superherojų suvažiavimas „Comic Con Baltics 2019“. Į jį užsuko ir kriminalinės dramos „Pasmerkti. Pajūrio džiazas“ veikėjai – aktoriai Tadas Gryn, Justina Nemanytė bei nematoma ranka, suvaldžiusi visą greitą ir įsiutusį filmą – režisierius Ramūnas Rudokas.

Prie rūmų jie atvyko ištaigingais automobiliais, kokius mėgsta auksinis jaunimas. Tačiau salėje įvykusiame pokalbyje apie prabangą buvo šiek tiek nupūsta kino industrijos aukso.

Komikas Paulius Ambrazevičius pakvietė R. Rudoką, T. Gryn ir J. Nemanytę pasikalbėti apie filmą „Pasmerkti. Pajūrio džiazas“, apie kurį nuo lapkričio 22-osios bus daug kalbama visoje Lietuvoje.

Kodėl visgi pavadinime minimas džiazas? Ar tai – reveransas džiazo festivalį ir „džiazmerą“ turinčiai Klaipėdai, į kurią ir veda filmo siužetas?  „Mūsų atveju džiazas skamba perkeltine prasme: ten tarp veikėjų vyksta savotiškas meilės, aistrų, smurto, kriminalinės veiklos džiazas“, – paaiškino režisierius.

Tikrajam garso takeliui filmo kūrėjai pasirinko šių dienų ir rytdienos hitus, patrauklius tiems, kurie gimė jau nepriklausomoje Lietuvoje. Tačiau pati istorija, atkurta šių dienų atmosferiniame lauke, iš tiesų grįsta įvykiais, kurie purtė uostamiestį ir Lietuvą praėjusio šimtmečio 9 ir 10 dešimtmečiais. O tiems laikams daugelis jaučia nepaaiškinamą nostalgiją.

„Pažiūrėkite, kaip parduodamos Dailiaus Dargio knygos – bestseleriai. Kiek skaitančių apie save! Sėdi ir skaito“, – sakė P. Ambrazevičius. Jam buvo įdomu, kokių realiai gyvenančių asmenybių prototipus bus galima pamatyti filme – gal tai prototipai tų, kurie vairuoja „tėvui priklausantį „Lamborghini“?

„Tai kad „Lamborghini“ vairuotojai yra gal du tokie kieti Lietuvoje? Vienas – tą oranžinį vairuojantis, kitas – juodą. Abudu įdomūs, –  šypsojosi R. Rudokas. – Filmas paremtas tikrais įvykiais, todėl bus replikų į tam tikrus žmones, veikėjus, egzistavusius realiai. Ar nebijau, kad jiems nepatiks? Tie, kuriuos mes parodysime, jau nepavojingi.“

Kalbant apie ištaigingus automobilius, kurių nestigs šiame filme, režisierius be ceremonijų sudaužė iliuziją. „Niekas gi nežino, kiek kainuoja koks nors 1997-ųjų „Ferarri“. Ne karvę gi kainuoja, o kai žiūri kine į važiuojantį „Ferrari“ – juk atrodo gerai, arne? Ar koks kitas 7 metų senumo automobilis – durys atsidaro į viršų ir kriokia gerai – tinka! Jachta? Na, ji gali būti ir elektriniu varikliu“, – kalbėjo Ramūnas.

Įsivaizduojant šešėlinio pasaulio gaujų gyvenimus, savaime iškyla stalai, nukrauti alkoholiu, galbūt ir narkotikais. Tikėtina, kad be to neapsieis ir šis filmas. „Bet mes patys per filmavimo mėnesį gyvenome blaiviai, neniūchinome ir nesibadėme“, – juokėsi režisierius.

Pagrindinio vaidmens atlikėjui T. Gryn be kita ko teko juostoje žiauriai įsimylėti. „Mano personažas Kaukas įsimyli kaip paauglystėje. Jis visai pametė galvą, ir gal net ne vieną – kitų galvos irgi krito. Bet toks jau jis: jei kažkas įžeidė – už tai turi atsakyti“, – kalbėjo Tadas.

Jo svajonių moterį suvadinusi J. Nemanytė – ta pati, ir kartu visai kitokia Inga, kurią žiūrovai pamilo ankstesnėje dalyje – „Pasmerkti. Kauno romanas“. „Dabar Inga – stipriai pasikeitusi. Ten ji buvo romantiška, naivi, prižiūrėjo gyvūnus. O tai, kokia yra dabar, visų nutikusių įvykių pasekmė. Vietoj to, kad paliktų jai tiek daug skausmo suteikusį kriminalinį pasaulį, ji atvirkščiai nėrė į jį giliai ir galingai“, – pasakojo aktorė.

Pasimatymas su filmo „Pasmerkti. Pajūrio džiazas“ herojais Lietuvos kino teatruose – jau nuo lapkričio 22 d. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder