„Kino pavasaris“ Klaipėdoje: rekomendacija savaitgaliui

„Kino pavasaris“ Klaipėdoje: rekomendacija savaitgaliui

Filmas „Paskutinė šeima“

Zdzisław Beksińskis – lenkų dailininkas, kurio surrealistiniai postapokaliptiniai darbai trikdo ne vieną. Beksińskis – aštraus humoro mėgėjas, paniškai bijantis vorų. Tuo pačiu, Beksińskis – švelnus ir jautrus žmogus, norintis visa ko geriausio savo šeimai. Jo sūnus Tomasz – radijo didžėjus ir vertėjas, neurotiška asmenybė, linkusi į savižudybę. Žmona Zofia – pasišventusi katalikė, kuri bando laikyti visus keturis namo kampus ir suartinti šeimą. Tai neeilinis šeimos portretas, lydimas tapybos, pastangų apsaugoti sūnų nuo pačio savęs ir karčios patirties.

„Paskutinė šeima“ – lenkų režisieriaus Jan P. Matuszynski sukurta biografinė drama apie garsaus menininko netradicinę šeimą. Tikrais faktais paremtas filmas nagrinėja sudėtingas šeimos problemas.

Kino juosta jau spėjo laimėti net devynis apdovanojimus ir gauti penkias nominacijas. Netradicinis šeimos portretas buvo įvertintas Čikagos, Lokarno, Trumsės ir kituose kino festivaliuose.

Nepraleiskite progos pamatyti šį filmą jau šiandien, kovo 31 d. 18.00 val.

Filmas „Palaukit mūsų“

14 šalių, 16 vaikų, 5 žemynai ir ta pati nuoširdumo kalba. Jaunieji herojai iš viso pasaulio kiekvieną dieną leidžiasi į vieną svarbiausių savo kelionių – mokyklą. Tikslui pasiekti, vaikai keliauja įvairiausiais būdais: ant asilų per kalnus Jordanijoje, keliasi valtimis per Mekongo upę Vietname, leidžiasi slidėmis nuo stačiausių kalvų arba liesdami taką balta neregio lazda. Dokumentinės kino juostos režisierės Lina Lužytė (Lietuva) ir Sigrid Klausmann (Vokietija) filmavo vaikus skirtinguose pasaulio kampeliuose, kad galėtų papasakoti nepaprastus jų išgyvenimus, didžiausias svajones ir viltis. „Palaukit mūsų“ – tai filmas apie mūsų planetos ateitį, jautri istorija apie vaikus, siekiančius gėrio ir norinčius pakeisti pasaulį.

„Šioje kelionėje sužinojome nevaikiškus vaikų įspūdžius apie pasaulį, išgirdome jų idėjas, vertybes“, – pasakojo viena iš filmo „Palaukit mūsų!“ režisierių, L. Lužytė. Anot kino kūrėjos, kad ir kokioje skirtingoje aplinkoje filmo herojai būtų užaugę, visi bendrauja ta pačia, nuoširdumo ir gėrio, kalba.

Nepraleiskite progos pamatyti šį filmą jau šiandien, balandžio 1 d. 12.00 val. Klaipėdos „Forum Cinemas kino teatre“.

Filmas „Šokėja“

Stilinga drama, sužavėsianti šokio mylėtojus. JAV vidurio vakaruose gimusiai Loje Fiuler niekas neprognozavo svaiginančios karjeros. Kas galėjo įsivaizduoti, kad ši motyvuota mergina viesulu įsiverš į „Gražios epochos“ kabaretus Europoje ir bus įvertinta kvietimu šokti prestižinėje Paryžiaus Operos scenoje? Loje ilgai ir kantriai repetavo kęsdama nežmonišką fizinį krūvį. Ir visa tai – dėl svaiginančio Serpantino šokio, kuris nustebins visą pasaulį.

Sulig kiekvienu pasirodymu Loje tapo vis labiau garbinama žvaigžde. Jai lenkėsi net kino pradininkai broliai Lumière’ai, dailininkai Auguste’as Rodinas ir Henri de Toulouse’as-Lautrec. Sulaukusi pripažinimo Loje nesiliovė tobulinti savo šokio, nepaisydama baimės patirti traumą. Tačiau Loje likimas suveda su šlovės ištroškusia, pavydėtino lankstumo šokėja Izidora Dunkan (Johnny Deppo dukra Lily-Rose Depp). Modernaus šokio pradininkė Loje Fiuler neatlaiko konkurencijos. Neeilinė karjera pradeda gesti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder