Filmo su Audrey Tautou režisierius Vilniuje norėtų pamatyti paminklą Frankui Zappai

Filmo su Audrey Tautou režisierius Vilniuje norėtų pamatyti paminklą Frankui Zappai

Jau šį savaitgalį romantikos ir prancūziško kino mėgėjai galės išvysti režisierių Davido ir Stephane‘o Foenkinosų juosta „Subtilumas“ (pranc. „La Delicatesse“), kurioje vaidina garsioji Audrey Tautou. Pristatyti filmo ir to paties pavadinimo knygos Vilniaus knygų mugėje atvyks ir vienas režisierių, scenarijaus autorius D.Foenkinosas, kuris surengs specialų susitikimą ir su kino mėgėjais.

Pastarąsias dienas broliai Foenkinosai ir A.Tautou laiką leido Maskvoje, kur asmeniškai dalyvavo filmo „Subtilumas“ premjeroje. Čia vietos žiniasklaida negailėjo liaupsių prancūzams, o diplomatiškoji A.Tautou pamalonino gerbėjus pareikšdama, kad mokykloje kaip antros užsienio kalbos mokėsi rusų.

Gali atvykti kaip „Cezarių“ laimėtojas

Garsiojo meilės romanų autoriaus ir su „Subtilumu“ kine debiutavusio režisieriaus D.Foenkinoso vizitas Vilniuje bus trumpas – į Lietuvą jis atskris tik šeštadienio pavakare ir tiesiai iš lėktuvo vyks į Knygų mugę, kur suplanuotas jam skirtas renginys. Rašytojas dalins autografus leidyklos „Tyto alba“ stende, o vakarą baigs Vilniaus rotušėje, užsienio svečiams skirtame priėmime. Sekmadienį D.Foenkinosas dalyvaus filmo „Subtilumas“ peržiūroje „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre, susitiks su žurnalistais, kino kritikais.

Vilnių rašytojas paliks pirmadienį. Pasak vizitą organizuojančios leidyklos „Tyto alba“, prancūzo vizitas toks trumpas dėl penktadienio vakarą Paryžiuje vykstančių „Cezarių“ apdovanojimų. Ši ceremonija – yra prancūziškas JAV „Oskarų“ analogas.

D.Foenkinosas už filmą „Subtilumas“ yra nominuotas net dviejose kategorijose – Geriausios kino adaptacijos ir kartu su broliu – „Geriausio kino debiuto“. Tad, jei pasisektų, gali būti, kad į Vilnių autorius ir režisierius atkeliaus apdovanotas „Cezariu“. Trumpos viešnagės Lietuvoje metu prancūzas neturės daug laisvo laiko, tačiau į klausimą „ką norėtų pamatyti Vilniuje?“, jis atsakė – „paminklą Frankui Zappai“.

„Subtilumo“ istorija rutuliojasi apie bučinį, kuriuo Natali apdovanoją savo kolegą ir tai pamiršta. Apžavėtas vyras nutaria bet kokiais būdais pavergti gražuolės širdį...

Filmą „Subtilumas“ Lietuvos publika šalies kino teatruose išvys jau vasario 24-ąją.

Filmo „Subtilumas“ anonsas:


Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder