Filmas "Demonas viduje" pretenduoja patekti į geriausių filmų apie apsėdimą ir egzorcizmą dešimtuką

Filmas "Demonas viduje" pretenduoja patekti į geriausių filmų apie apsėdimą ir egzorcizmą dešimtuką

Naujasis danų režisieriaus Ole Bornedalio filmas „Demonas viduje“ (angl. „The Possession“) Lietuvos kino teatrus pasieks jau šį penktadienį, rugpjūčio 31 dieną. Juostai, prie kurios gimimo prisidėjo ir jos prodiuseriu tapęs siaubo žanro grandas Samas Raimi, dar iki pasaulinės premjeros pranašaujama didelė sėkmė ir vieta geriausių filmų apie apsėdimą ir egzorcizmą gretose.

Kaip rašo „The Hollywood Reporter“, kine jau buvo pakankamai filmų, kuriuose kūnas virpa nuo zombių, vampyrų ir vaiduoklių. Šįsyk filmo „Demonas viduje“ kūrėjai pasirinko kiek netikėtą, tačiau šiurpią realiais faktais pagrįstą istoriją apie senovinę medinę dėžutę, kurioje tūno piktavalė, mirusio, kerštingo ir nerimstančio žmogaus siela iš žydų folkloro – dibukas. „Po šio filmo neabejotinai nedrįsite sendaikčių turguose pirkti medinių dėžučių“, – užtikrina leidinio kino apžvalgininkai.

Filmo „Demonas viduje“ pasakojime iš medinės dėžutės ištrūkęs demonas apsėda skirtingais keliais pasukusių sutuoktinių jaunėlę dukrą Em. Mergaitės vaidmenį neįtikėtinai įtaigiai atliko 11-metė aktorė Natasha Calis, už vaidybą giriama ne tik kolegų, bet ir kritikų. Būtent ji ir įdomus siužetas, manoma, papirks žiūrovą ir padės juostai pelnyti itin daug simpatijų.

Egzorcizmo ir apsėdimo filmų Top 10

Demonų ar piktųjų dvasių išvarymas iš galimai apsėstų žmonių – egzorcizmas – yra pamėgta siaubo kino kūrėjų tema. Pateikiame jums dešimties iki šiol žinomiausių ir geriausiai vertinamų šios tematikos filmų.

1. „Egzorcistas. Versija, kurios dar nematėte“ (angl. „The Exorcist“) 1973 m. Imdb.com vertinimas 8.1 iš 10. Režisierius – Williamas Friedkinas. Istorija pasakoja apie apsėstą mergaitę, kurią gelbėti imasi jos motina, į pagalbą pasikvietusi du šventikus. Filmas laimėjo du „Oskarus“.

2. „Egzorcistas III“ (angl. „The Exorcist III“) 1990 m. Imbd.com vertinimas 6 iš 10. Režisierius Williamas Peteris Blatty. Filmas apie policijos leitenantą, kuriam per dvasininko mirties metines tenka tramdyti serijinį žudiką. 1991-aisiais filmas laimėjo „Saturno“ apdovanojimą.

3. „Egzorcizmas“ (angl. „The Rite“) 2011 m. Imdb.com vertinimas 5.9 iš 10. Režisierius Mikaelas Hafstromas. Juostoje amerikietis seminarijos studentas išvyksta į Italiją, kur ketina mokytis egzorcizmo kurso.

4. „Emilės Rouz egzorcizmas“ (angl. „The Exorcism of Emily Rose“) 2005 m. Imdb.com vertinimas 6.7 iš 10. Režisierius Scottas Derricksonas. Filme advokatė stoja prieš bažnyčią ir savo valstiją, kad apgintų mirtiną egzorcizmo aktą jaunai moteriai įvykdžiusio kunigo gyvybę.

5. „Paskutinis egzorcizmas“ (angl. „The Last Exorcism“) 2010 m. Imdb.com vertinimas 5.7 iš 10. Režisierius Danielis Stammas. Rimtų problemų turintis evangelikų dvasininkas sutinka leisti kino kūrėjų komandai nufilmuoti paskutinijį jo vykdytą egzorcizmą.

6. „Konstantinas“ (angl. „Constantine“) 2005 m. Imdb.com vertinimas 6.8 iš 10. Režisierius Francis Lawrence‘as. Juosta, kurioje pagrindinį vaidmenį atlieka aktorius Keanu Reevesas, pasakoja apie Džono Konstantino, gebančio atpažinti žmonėmis apsimetančius angelus ir demonus, istoriją.

7. „Semum“ 2008 m. Imdb.com vertinimas 5.9 iš 10. Režisierius Hasanas Karacadagas. Šis turkų siaubo filmas išgarsėjo visame pasaulyje, jame pasakojama apie jauną moterį, kurią apsėda ištikimas šėtono tarnas Semum ir mėgina auką nusitempti į pragarą.

8. „Abby“ 1974 m. Imdb.com vertinimas 5.7 iš 10. Režisierius Williamas Girddleris. Juostoje santuokos konsultantę apsėda seksualumo demonas, kurį išlaisvino jos uošvis egzorcistas, besidomintis pagoniškomis Afrikos religijomis.

9. „Viešpatavimas: egzorcisto priešistorė“ (angl. „Dominion: Prequel to the Exorcist“) 2005 m. Imdb.com vertinimas 5.4 iš 10. Archeologas ir dvasininkas tėvas Lankasteris Merinas Rytų Afrikoje susiduria su demonu Pazuzu. Jų kova padeda tikėjimą praradusiam dvasininkui jį vėl atgaivinti.

10. „Egzorcistas: pradžia“ (angl. „Exorcist: The Beginning“) 2004 m. Imdb.com vertinimas 5 iš 10. Siužetas analogiškas kaip ir „Viešpatavimas: egzorcisto priešistorė“, pagrindinį Lankasterio Merino vaidmenį net atlieka tas pats švedų aktorius Stellanas Skarsgardas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder