Ewanas McGregoras: sugrąžinti tikėjimą kartais gali tik keistuolis šeichas ir lašišos

Ewanas McGregoras: sugrąžinti tikėjimą kartais gali tik keistuolis šeichas ir lašišos

Škotų aktorius Ewanas McGregoras prisipažino, kad filmuodamasis naujausioje romantinėje komedijoje „Tai nutiko Jemene“ (angl. „Salmon Fishing in the Yemen“) pats stebėjosi, kaip daug juokėsi. Anot jo, tai linksmų plaučių kolegės, britų aktorės Emily Blunt, su kuria akimirksniu užsimezgė šiltas ryšys, nuopelnas. Kaip aktoriams sekėsi atrasti tikėjimą ir paversti neįmanomus dalykus įmanomais, Lietuvos žiūrovai kinuose įvertinti galės jau nuo kovo 9 dienos.

Istoriją apie neįtikėtiną arabų šeicho norą užveisti lašišas Jemeno dykumose, papasakoti nutarė garsus švedų režisierius Lasse Hallstromas, nominuotas „Oskarams“ už tokius filmus kaip „Mano šuniškas gyvenimas“ ir „Sidro namų taisyklės“. Scenarijų filmui kūrė Simonas Beaufoy, apdovanotas „Oskaru“ už darbą prie juostos „Lūšnynų milijonierius“.

„Šio filmo scenarijus puikus. Nepriklausomas kinas labiau stengiasi žiūrovui pasakyti kažką svarbaus, perduoti žinią ir man tai patinka. Holivude kitaip – ten stengiamasi žiūrovą patraukti neįtikėtinais savo mastais. Ieškojau šio herojaus jau kurį laiką ir man labai patiko jį vaidinti“, – portalui Tribute.ca sakė E.McGregoras.

Filmavimo aikštelėje skambėjo juokas

Aktorius romantiškoje juostoje „Tai nutiko Jemene“ atlieka škotų akademiko ir žvejybos eksperto Alfredo Džounso vaidmenį. Vyrui, deja, gyvenimas neatrodo labai mielas – santuoka tapusi tik rutina, o netikėtai ant galvos nukritęs šeicho sumanymas atrodo beprotiškas. Viskas apsiverčia Jemeno dykumose, kurios, beje, buvo filmuojamos Maroke. Ten E.McGregoro herojus susipažįsta su šeicho nusamdyta viešųjų ryšių specialistė Harieta Četvud-Talbot (akt. E.Blunt) ir pamažu ima megztis netikėta draugystė. „Mes taip puikiai sutarėme su Emily, kad vargiai galėjome filmuoti, taip įsilinksmindavome. Ji privertė mane juoktis taip, kaip nesu niekad juokęsis! O juk aš scenoje ar filmavimo aikštelėje stengiuosi nesiraityt iš juoko, jei to nėra scenarijuje“, – filmavimo akimirkas interviu prisiminė E.McGregoras.

Pasak aktoriaus, filmas „Tai nutiko Jemene“ pasakoja, kaip patikėti dalykais, kuriais patikėti sunkiausia ar net neįmanoma, o lašišos tėra mistinė būtybė, kurios kelionė iš vandens į dykumą, primena žmogaus klajones. „Viskas pagrįsta tikėjimu. Pirmiausia mano herojus Fredas niekuo netiki, jo protas praktiškas. Jis mokėsi jūrų biologijos, o baigėsi viskas tuo, kad jis tiria žuvis. Sutikęs šeichą ir Harietą jis atranda vidinę harmoniją. Ironiška, bet kartais sugrąžinti tikėjimą kartais gali tik keistuolis šeichas ir lašišos. Tokių netikėtumų būna ir gyvenime“, – šypsojosi jis,

Apie meilę ir žvejybą dykumoje pasakojanti istorija „Tai nutiko Jemene“ – Lietuvos kino teatruose jau nuo kovo 9 dienos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder