Žuvusios manekenės artimieji nusivylę

Žuvusios manekenės artimieji nusivylę

Rudenį Klaipėdoje žuvusio modelio Dovilės Didžiūnaitytės mirties aplinkybes vis dar gaubia nežinia. Pasigedęs aktyvesnių uostamiesčio prokuratūros veiksmų merginos šeimai atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas birželį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas perimti šį didelio visuomenės dėmesio sulaukusį tyrimą, tačiau sulaukė neigiamo atsakymo, praneša 15min.

Tiesa, advokatas nepasiduoda ir toliau siekia, kad galimas nusikaltimas būtų ištirtas sostinėje.

G. Černiauskas antradienį 15min patvirtino, jog Generalinė prokuratūra nepanoro perimti manekene Italijoje dirbusios ir mįslingai Klaipėdoje žuvusios Dovilės Didžiūnaitytės bylos. Tiesa, rankų jis dar nenuleidžia ir šį sprendimą apskundė.

Į šią instituciją advokatas kreipėsi išreikšdamas susirūpinimą dėl ilgai atliekamo ikiteisminio tyrimo, taip pat dėl nerimo, jog įtariamajam nepareiškiami įtarimai dėl itin sunkių nusikaltimų, nors tam įrodymų pakanka.

G. Černiauskas įsitikinęs, jog įtariamajam turėtų būti inkriminuojami ne tik su narkotikais ir prekyba poveikiu susiję kaltinimai, bet ir sunkūs nusikaltimai – tai nužudymas siekiant nuslėpti kitus nusikaltimus – prekybą žmonėmis ir išžaginimą, nes DNR parodė, kad mergina buvo naudojamasi.

„Man labai keista, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtariamieji nustatyti, tačiau aktyvių veiksmų nesiimama, jie gali laisvai vaikščioti ir daryti ką nori. Man tai nesuprantama“, – 15min sakė žuvusios merginos artimiesiems atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas.

Atmesdama prašymą Generalinė prokuratūra motyvavo, jog Klaipėdos apygardos prokuratūra tam tikrų advokato vardijamų teisinių veiksmų nesiėmė, nes tokia yra pasirinkta prokuroro taktika.

„Tiesa, Generalinė prokuratūra konstatavo, jog padaryti tam tikri pažeidimai ir raštu įpareigojo juos taisyti. Mes būdavome informuojami tiesiog raštu, o ne nutarimo forma. Prokuroras įpareigotas priimti nutarimus, nes jie gali būti apskundžiami“, – sakė G. Černiauskas.

Surinkta daug įrodymų

Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento sprendimą neperimti uostamiesčio prokurorų kuruojamos bylos G. Černiauskas apskundė aukštesniam prokurorui ir toliau siekia, jog byla būtų perimta nagrinėti aukščiausiu lygmeniu.

G. Černiauskas įsitikinęs, jog įrodymų pakanka ir įtariamajam, prodiuseriui Ričardui Pinikui turi būti pareikšti sunkesni kaltinimai. Galimybė apsiginti, pasak advokato, jam bus sudaryta teisme ir delsti nėra priežasčių.

„Įrodymų pakanka, kad galėtume bylą perduoti į teismą, o ten žmogus turi visas galimybes įrodyti, kad yra nekaltas. Mano asmeninė praktika rodo, kad ir esant mažiau įrodymų už tokias nusikalstamas veikas žmonės yra nuteisiami. Prokuroras yra iš tiesų itin kompetentingas, tačiau neretai susidaro įspūdis, jog siekiama surasti teisinančių įrodymų.

Šiuo metu paskirta ekspertizė, ar D. Didžiūnaitytė galėjo nusižudyti. Tai jei atsakymas, jog galėjo? Ką tai nulemia? Esą tiriamos žinutės ir panašiai. Žinoma, negalima atmesti, jog kiekvieną žmogų tamsiais periodais gali aplankyti tokia mintis, kad neturi ką veikti šiame pasaulyje, bet tai nereiškia, jog buvo imamasi tokių veiksmų“, – kalbėjo advokatas.

Žuvo iškritusi iš viešbučio balkono

15min primena, kad 2017 m. lapkričio 20-ąją 19 val. 35 min. D.Didžiūnaitytės kūnas buvo rastas Klaipėdos Naujojo Sodo gatvėje ant grindinio. Manekenė iškrito iš 20-ies aukštų viešbučio „Amberton Klaipėda“ 14-ojo aukšto bendrojo naudojimo balkono.

Nelaimės metu su D. Didžiūnaityte buvo prodiuseris Ričardas Pinikas. Vaizdo įrašai parodė, jog jis su ja kartu buvo balkone, iš kurio mergina iškrito. Balkono atitvarai nelaimės vietoje gana aukšti, tad šeimos nariai įsitikinę, jog pati mergina iškristi negalėjo.

Milane modeliu dirbusi D. Dižiūnaitytė su R. Piniku į Klaipėdą atvyko po J.Statkevičiaus madų šou. Merginos bičiulės teigė, jog po pasirodymo vyko pasisėdėjimas Dovilės bute Vilniuje. Jau čia mergina buvo apsvaiginta, keistai elgėsi ir išvyko su R. Piniku į Klaipėdą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder