Žudikų grobiu tapo ir mėsa

Žudikų grobiu tapo ir mėsa

Apsvaiginti alkoholiu ir apiplėšti – tokia mintis kilo plungiškiui susipažinus su 53 metų vyru ir pirmąkart apsilankius jo namuose. Viskas baigėsi tragiškai: apiplėštas vyras nuo sumušimų mirė.

Prieš Klaipėdos apygardos teismą stojo keturi plungiškiai, visi jau teisti.

Du jų – 39-erių Egidijus Milašauskas ir metais jaunesnis Dainius Milašius – kaltinami nužudymu ir plėšimu, Vytautas Jonaitis – plėšimu, o 36 metų Rimantas Surblys turės atsakyti už tai, kad žmonai dovanų nupirko vogtą žiedą, nors apie tai žinojo.

Pasirūpino Kalėdų stalu

Pernai gruodžio pabaigoje Saulių Navicką į Griežpelkių kaimą, esantį šalia Tauragės, atvežė nauji pažįstami – E.Milašauskas ir V.Jonaitis.

Šeimininkas pakvietė E.Milašauską į namus, vyriškiai išgėrė alaus. Tuomet svečiui ir šovė į galvą planas, kaip apvogti žmogų. Juo labiau kad jo žmona gydėsi Palangoje.

V.Jonaitis gruodžio 23-iosios vakarą E.Milašauską ir D.Milašių nuvežė prie S.Navicko namų ir liko laukti signalo.

Jam bičiuliai neva buvo sakę: „Nugirdysime ir apvogsime.“ Sakė, jis greitai nulūš nuo degtinės, nes anąkart nuo alaus kaipmat apsvaigo.

Tuomet kompanija būtų pardavusi vogtus daiktus, o pinigus pasidalijusi.

Gal po pusantros valandos laukimo V.Jonaitis įvažiavo į kiemą. E.Milašauskas išnešė daiktus, o namo viduje buvo girdėti D.Milašiaus riksmai.

Visą pagrobtą turtą trijulė nuvežė pas bičiulį.

Į vagišių akiratį pakliuvo auksiniai žiedai, auskarai, grandinėlė, sidabrinė koljė, bižuterija, televizorius, fotoaparatas, kompiuteris, lagaminas, pora kilogramų kavos pupelių, keli indeliai maltos kavos.

Plėšikai nusprendė pasirūpinti ir artėjančių Kalėdų šventiniu stalu: nugvelbė keturias šaldytas antis, 11 kilogramų avienos ir 15 kilogramų vištienos. Patirta žala įvertinta 4606 eurais.

Smogė šešiolika kartų

Vyro kūnas aptiktas ne iš karto, nors kaimynai pastebėjo, kad kiemo vartai kažkodėl atidaryti ir šuo palaidas laksto.

Kai vyras pirmą vakarą ir kitą dieną neatsiliepė telefonu, reabilitacijos ligoninėje buvusi jo žmona sunerimo ir apie tai papasakojo aplankyti atvykusiems artimiesiems.

Dešimt metų su S.Navicku gyvenusi moteris iki šiol apie tuos įvykius negali kalbėti nebraukdama ašarų.

Visi namai buvo išnaršyti ir išversti, o jos vyrą artimieji surado mirtinai sumuštą diržu surištomis rankomis.

Teismo ekspertai ant jo kūno suskaičiavo šešiolika smūgių.

Žmogus mirė kraujui išsiliejus į smegenis.

„Bijau būti savo namuose, bijau kiekvienos pravažiuojančios mašinos, iki šiol geriu vaistus, o pakeisti namo negaliu, nes už jį moku bankui paskolą“, – teisme kalbėjo moteris.

Ji pateikė 50 tūkst. eurų neturtinės žalos ieškinį.

Rankas surišo diržu

D.Milašius tvirtino nelabai ką atsimenąs, nes tą vakarą buvo apsvaigęs, o iki tragiškų įvykių girtavo bene pusmetį, nors turėjo nuolatinį darbą – dirbo suvirintoju.

„Negalvojau apiplėšti, dėl to nesitarėme, aš to žmogaus nepažįstu. Su Egidijumi pakeliui išgėrėme, paskui visi trys gėrėme jo virtuvėje.

Susiginčijau su tuo žmogumi dėl kažko ir susigrūmėme, sudaviau į galvą – gal ne vieną kartą.

Paskui ant lovos radau diržą. Surišau jam rankas, kad ant manęs nepultų. Paskui kažko ieškojome, nešėme daiktus į lauką. Jis buvo gyvas, gulėjo ant žemės ir kažką burbuliavo“, – teisme kalbėjo D.Milašius.

Ikiteisminio tyrimo metu jo parodymai buvo kitokie.

Tada jis teigė, jog paskambino E.Milašauskas ir pasiūlė važiuoti apvogti pažįstamą žmogų, kurio žmonos nėra namuose. O pakeliui planavę, kaip suriš šeimininką ir apšvarins jo namus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder