Žudikas į nusikaltimo vietą grįžo suimtas

Žudikas į nusikaltimo vietą grįžo suimtas

Gyvenimo draugę 21 metų Samantą R. namuose nužudęs ir pasakojimu apie mįslingą jos dingimą teisėsaugininkus klaidinti mėginęs linkuvis 22 metų Šarūnas Žemaitis šeštadienį į namus grįžo surakintas antrankiais. Tam, kad pareigūnams parodytų kaip susidorojo su auka.

Š.Žemaitis, beveik savaitę artimuosius bei teisėsaugininkus tikinęs, kad gyvenimo draugė balandžio 11-ąją neužrakintuose namuose paliko jį su dviejų metukų sūneliu ir išėjo nežinia kur, liežuvį prikando penktadienį. Tą rytą pareigūnai, tikrindami nužudymo versiją, dingusios moters sugyventinį sulaikė. Netrukus įkalčių priremtas linkuvis prisipažino nužudęs jį palikti ketinusią gyvenimo draugę ir pasakė, kur paslėpė aukos kūną.

Šeštadienio rytą Šiaulių apygardos prokuratūra kreipėsi į Šiaulių apylinkės teismą, prašydama įtariamąjį suimti maksimaliam terminui – 3 mėnesiams. Į teismą kriminalistų pristatytas Š.Žemaitis veidą nuo žiniasklaidos atstovų slėpė po gobtuvu. Laukdamas prokuratūros prašymą svarstančios teisėjos sprendimo vaikinas it prasikaltęs mokinys stovėjo įsispraudęs į teismo koridoriaus kampą. Šaltinių teigimu, nužudymą tiriančius pareigūnus jis tikino, kad gailisi dėl to, ką padaręs. Tačiau sužinojęs, kad teismas prokuratūros prašymą patenkino, įtariamasis atgaila jau netryško. Antrankiais surakintas ir į kriminalistų automobilį vedamas jaunuolis elgėsi ciniškai – rodė nepadorų gestą fotografams.

Paskyrus griežčiausią kardomąją priemonę suėmimą du pareigūnų automobiliai su įtariamuoju ir jį ginančia advokate pajudėjo į Linkuvą atlikti įtariamojo parodymų patikrinimo procedūrą nusikaltimo vietoje. Proceso dalyviai pirmiausiai stabtelėjo prie ištuštėjusių Š.Žemaičio ir jo sugyventinės namų. Čia įtariamasis pareigūnams parodė, kaip susidorojo su savo gyvenimo drauge. Vaikinas prisipažino naktį į balandžio 11-ąją Samantą R. namuose pasmaugęs. Jis teigė po to aukos kūną įkišęs į plastikinį maišą, užsikėlęs jį ant motorolerio, ir nuvežęs apie 1,5 kilometro nuo namų. Ten esančioje laukymėje žudikas maišą su draugės palaikais paskandino maždaug trijų metrų gylio šachtiniame šulinyje, o ant viršaus primetė akmenų. Čia penktadienio popietę nelaimingosios palaikus ir rado teisėsaugininkai. Parodymų patikrinimo procedūra įvykio vietoje netruko nei valandos. Ją baigę teisėsaugininkai leido Š.Žemaičiui pasiimti iš namų būtiniausius daiktus, kurių jam prireiks belangėje, o tada užplombavo gyvenamąjį namą, ūkinį pastatą bei sandėliuką. Tėvų netekusį Š.Žemaičio ir jo auka tapusios Samantos R. dviejų metukų sūnelį priglaudė suimtojo motina.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder