Žudiką priglaudė savo name.

Klaipėdos apygardos teisme už tyčinį nužudymą, pasikėsinimą pavogti automobilį bei jo vairavimą išgėrus teisiamas klaipėdietis Ivanas Rogovas (gim. 1982 m.). Vaikinas, praeityje triskart išklausęs sau nuosprendžius už vagystes, nužudė žmogų, priglaudusį jį su draugais savo namuose.
Prieš ketverius metus mirus žmonai, o dviem sūnums sukūrus savo šeimas, Vytautas Jonaitis liko gyventi vienas. Turėjo tada butą Klaipėdoje, I. Simonaitytės gatvėje. Praėjusių metų vasarą vienas sūnų, gyvenantis Kėdainių rajone, po metų pertraukos atvykęs aplankyti tėvo apstulbo ir supyko, kai atrakinęs buto duris aptiko lovoj gulinčias dvi merginas. Paaiškėjo, kad ne per seniausiai savo bute Vytautas Jonaitis priglaudė tris jaunuolius - Ivaną Rogovą, Jurgą K. ir Valdą S. Mėgino sūnus tėvą prašyti, kad atsikratytų svetimų gyventojų, "atvesti į protą", šis tik pasakė, kad yra suaugęs žmogus ir gali pats tvarkytis savo gyvenimą.
Pavasarį, pardavęs Klaipėdoje butą, Vytautas Jonaitis išvyko gyventi į Kretingos rajono Plokščių kaime nusipirktą namą. Naujoje vietoje įsikūrė su tais pačiais savo įnamiais.
Nelaimė atsitiko šių metų gegužės 15 dieną, kai senukas išdrįso pasakyti užsibuvėliams, jog šie išsikraustytų iš jo namų, nes mažai dirba, daug valgo, mažui pinigų moka.
Teisiamasis, dėl nužudymo pripažinęs savo kaltę, pasakojo, jog apie 16 ar 17 valandą visi susėdo garaže ir gėrė degtinę - tarsi šventė atsisveikinimą. Kai apie litrą degtinės buvo išgerta, senukas įdavė 50 litų alui. Jo nupirkti išėjo Valdas S. ir Jurga K. Likę dviese Ivanas Rogovas su Vytautu Jonaičiu susikivirčijo. Besiginčijant senukas pakėlęs laužtuvą ir smogęs jam, bet nepataikęs. Kai užsimojęs antrą kartą, Ivanas Rogovas laužtuvą išplėšęs jam iš rankų ir keletą kartų juo trenkęs šeimininkui į galvą, vieną kartą pataikęs į ranką.
Palikęs senuką gulint sužeistą garaže, Ivanas Rogovas sėdo į jo automobilį "Audi 80" ir išvažiavo iš garažo. Teismui tvirtino, jog važiavo tam, kad atlaisvintų vietos prie sužeisto žmogaus privažiuoti greitajai. Deja, greitosios nekvietė, apie tai net nepagalvojo. O važiuoti nemokėjęs - prie vairo sėdęs pirmą kartą gyvenime. Nenuostabu, kad mašina, atsitrenkusi į ūkinio pastato sieną, netrukus įklimpo griovyje.
Grįžo Ivano Rogovo draugai, negavę alaus, su to paties kaimo gyventoju Antanu Ž. Šis žmogus ir rado Ivaną Rogovą besikrapštant prie įklimpusio svetimo automobilio, o garaže gulint kraujais pasruvusį savo kaimyną.
Bet iškviesta greitoji Vytauto Jonaičio gyvybės nebeišgelbėjo - žmogus gegužės 27 dieną ligoninėje mirė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder