Žolinių proga - bado akcija areštinėje

Žolinių proga - bado akcija areštinėje

Trečiadienį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) areštinėje buvo išradingai paminėta Žolinė - sulaikytas 1978 metų gimimo pilietis surengė bado akciją.

Už sukčiavimą teisiamas asmuo ilgą laiką slapstėsi. Jis į komisariatą buvo pristatytas pirmadienį. 40-metis atsisakė maisto, nes neva nebuvo laiku atsakyta į jo skundus ir prašymus.

"Asmuo užvakar parašė 10 skundų. Penkis parašė vakar iki pietų. Kaip minėjo areštinės darbuotojai, skundai yra panašaus turinio. Skundžiasi, kad jam per daug ryški šviesa, dėl to skauda galvą, per daug acto maiste, į lauką nori eiti du kartus, nors įstatymas numato vieną kartą", - "Vakarų ekspresui" sakė Klaipėdos AVPK Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė.

Pasak jos, tokios bado akcijos nėra dažnos. Tačiau į tai pareigūnai reaguoja ramiai, nes sulaikytieji yra stebimi, o jų sveikatos būklę prižiūri medicinos slaugytoja.

"Jeigu skųstųsi dėl sveikatos, patikrintų. Bet niekas nepatikrins, jis valgo savo maistą ar ne, nes turėti savo maisto nedraudžiama. Bado akcijos nėra gerai, bet tokia žmogaus teisė. Jis pasirašo, kad oficialiai atsisako teikiamo maisto. Raštu bandoma pasakyti, kad nebus valgoma tol, kol neįvykdys prašymų", - teigė A. Grauslienė.

Bado akcijos organizatorius šiandien išvyksta į Šiaulių tardymo izoliatorių. Vakar visi jo skundai buvo užregistruoti ir į juos atsakymai bus pateikti per 20 darbo dienų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder