Žiopli nusikaltėliai sudaužė pavogtą mašiną.

Vakar pačiame Klaipėdos centre buvo pavogta 33 metų Kretingos gyventojui Arvydui Gvildžiui priklausanti "Audi C4". Po keliolikos minučių sudaužyta ir ant stogo pievoje gulinti mašina buvo rasta rytiniame miesto pakraštyje.
Klaipėdos VPK budėtojas pranešimą apie Taikos pr. (netoli senojo turgaus) pavogta 1994 metais pagamintą "Audi C4" gavo apie 11.40 val. Į policiją paskambino pats mašinos savininkas, kuris matė, kaip nusikaltėlis nuvažiavo jo automobiliu. Kretingiškis A. Gvildys dar bandė vytis tolstančią "Audi", tačiau nesėkmingai.
Vakar neslėpdamas nuoskaudos A. Gvildys pasakojo, kad mašiną visai neseniai įsigijo Vokietijoje ir ketino parduoti. Vyriškio teigimu, jis už ją būtų gavęs 16 tūkstančių litų.
Žinodamas, kad "Audi" populiarios tarp uostamiesčio mašinvagių, palikęs ją gatvėje kretingiškis stengėsi nepaleisti jos iš akių. Tačiau užteko jam porai minučių nusisukti, kai atsigręžęs jis savo automobilyje pastebėjo sėdinti nepažįstamą jaunuolį. "Audi C4" buvo su tranzitiniais numeriais ir be įrengtos signalizacijos.
Spėjama, kad vagys ją pastebėjo dar gerokai iki nusikaltimo momento ir sekdami laukė patogios progos.
Praėjus keletui minučių po A. Gvildžio skambučio, į policiją paskambino moteris ir pranešė, kad miesto pakraštyje, Klemiškės gatvėje, nuo kelio nuvažiavo ir kelis kartus apsivertęs pievoje liko gulėti automobilis "Audi".
Supratę, kad tai greičiausiai bus pavogtoji mašina policijos pareigūnai operatyviai nuvyko į įvykio vietą. Jie rado pievoje ant stogo gulinčią iš A. Gvildžio pavogtą mašiną, tačiau jokių asmenų šalia jos ar joje neaptiko. Šalia mašinos mėtėsi tik vadinamoji "prakrūtkė" - savadarbis prietaisas, kurį vagys naudoją jos užvedimui.
Įvykį matę liudytojai teigė, kad iš apvirtusio automobilio išlipo jaunuolis, kuris nubėgo miesto link ir sėdo į netoliese jo laukusį BMW, kuri, greičiausiai, lydėjo vogtą "Audi". Spėjama, kad nusikaltėlis po avarijos susižeidė, nes bėgo susiėmęs galvą.
Pirminiais duomenimis, važiuodamas dideliu greičiu Klemiškės gatve, kelio Klaipėda-Palanga link, nusikaltėlis nepastebėjo, kaip asfaltą pakeitė žvyrkelis. Užvažiavus ant jo, mašiną sumėtė ir ji apsivertusi "nusileido" pievoje.
Iki vakar vakaro įtariamieji pavogę "Audi C4" nustatyti ir sulaikyti nebuvo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder